Hírzóna

Tíz kiló heroinnal bukott le, elítéltek egy albán csempészt Szegeden

Tíz kiló heroinnal bukott le, elítéltek egy albán csempészt Szegeden

2019. január 22., kedd
Tíz kiló heroinnal bukott le, elítéltek egy albán csempészt Szegeden

Jogerősen hat év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla kedden egy albán férfit, aki csaknem tíz kilogramm heroint próbált Magyarországon keresztül Olaszországba csempészni 2017-ben.

A táblabíróság különösen jelentős mennyiségű kábítószer birtoklásának bűntettében mondta ki bűnösnek a férfit, és a szabadságvesztés mellett hat évre kiutasította Magyarország területéről. A fiatal férfi 2017 októberében elvállalta, hogy 1500 euró ellenében kábítószert szállít saját autójával Albániából külföldre. A gépkocsit átalakították, és összesen 20 tégla formájú csomagot rejtettek el benne. Az autóban egy útvonaltervet is elhelyeztek, a férfinak Albániából Budapesten keresztül Udinébe kellett volna utaznia. A vádlott egy ismerőse társaságában október 25-én indult Albániából, másnap hajnalban értek a tompai határátkelőhelyre. Az útlevelet ellenőrző rendőrnek feltűnt a sofőr és az utas gyanús viselkedése, ezért a jármű alapos átvizsgálása mellett döntött. A kutatásba bekapcsolódó pénzügyőrök megtalálták az összesen 9930 gramm heroint, amelynek feketepiaci értéke körülbelül 160 millió forint. A szakértői vélemény szerint a drogszállítmány hatóanyag-tartalma a különösen jelentős mennyiség alsó határának legalább 23-szorosa volt. A vádlott az eljárás során elismerte bűnösségét kábítószer birtoklásának bűntettében, az utolsó szó jogán pedig azt mondta, megbánta tettét. Döntésével a táblabíróság megváltoztatta az első fokon eljáró Kecskeméti Törvényszék ítéletét, és a vádlott bűncselekményét kábítószer-kereskedelem bűntette helyett kábítószer birtoklásának minősítette. A bíróság az eltérő minősítésére, a beismerésre és a vádlott fiatal felnőtt korára tekintettel enyhítette az első fokon kiszabott tízéves fegyházbüntetést.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.