Gazdaság

Szeged az ötödik legnépszerűbb úti cél hazánkban

Szeged az ötödik legnépszerűbb úti cél hazánkban

2019. január 24., csütörtök
Szeged az ötödik legnépszerűbb úti cél hazánkban

A belföldi turizmus forgalma közel 10 százalékkal bővült tavaly, a foglalások kétharmada 1-2 éjszakára szólt, az emberek a szálláshelyeken átlagosan 46 830 forintot fizettek, az úti célokat tekintve pedig Budapest, Siófok, Eger és Hajdúszoboszló voltak a legkeresettebbek - közölte a Szállás.hu csütörtökön az MTI-vel.

A szállásfoglaló oldal adatai szerint a szálláshelyek közül az apartman, a vendégház és a panzió voltak a legnépszerűbbek, a vendégéjszakák többsége ezekbe a kategóriákba szólt. A közlemény idézte Keresztes Nórát, a Szallas.hu marketing menedzserét, aki elmondta, hogy az átlagos foglalási érték a 2017-ben mért 44 178 forintról, 2018-ra 46 829 forintra nőtt. Hozzátették, hogy bár a legtöbb szállástípusnál emelkedett a foglalási érték, a 4-5 csillagos hoteleknél 8 százalékos volt a csökkenés. A SZÉP-kártyás fizetéseknél a vendégek jellemzően 76 183 forintot fizettek a szállásokért, ez 26 százalékos növekedés 2017-hez képest. A Szallas.hu foglalási statisztikái szerint a megyék közül Pest, Somogy és Heves, a települések közül pedig Budapest, Siófok, Eger és Hajdúszoboszló mellett

Szeged

, Gyula, Pécs, Balatonfüred, illetve Zalakaros és Hévíz voltak a legnépszerűbbek. A turisztikai attrakciók közül a legnagyobb érdeklődés az egri vár, a Miskolctapolca Barlangfürdő, a Zalakarosi Fürdő, a Festetics-kastély és a Harkányi Gyógyfürdő iránt volt. Keresztes Nóra elmondta, hogy a szomszédos országokba utazók többsége Zakopanét, Krakkót, Szovátát és Torockót kereste fel. A Szállás.hu jelenlegi adatai szerint a magyarok körében idén is Budapest, Hajdúszoboszló, Eger és Zalakaros a legnépszerűbb úti cél.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.