Sport

Mikler Roland szerint megmutatta az igazi arcát a magyar válogatott

Mikler Roland szerint megmutatta az igazi arcát a magyar válogatott

2019. január 14., hétfő
Mikler Roland szerint megmutatta az igazi arcát a magyar válogatott

A közel-keleti együttes már nem a négy évvel ezelőtt ezüstérmet nyert csapat, de továbbra is veszélyes lehet bármelyik ellenfelére.

Kevesebb mint 24 órát pihenhettek a magyar férfi kézilabda-válogatott játékosai az Angola elleni fölényes győzelem után. Ha ilyen rövid idő van két meccs között, akkor természetesen az edzés kimarad a napirendből, helyette a regeneráció lesz sokkal hangsúlyosabb és a taktikai felkészülés kap szerepet. A magyart válogatott két kapitánya, Csoknyai István és Vladan Matics nem sokat aludtak éjszaka. "Már éjszaka megnézzük a katariak meccsét, megnézzük a mi meccsünket is és ki is elemezzük, majd ezt a játékosokkal is megtesszük délelőtt"- avatott be a sűrű programban az Angola meccs után Csoknyai István.

Az argentinok elleni döntetlen és az Angola elleni siker után hétfőn fél 4-től nagyot léphet a magyar válogatott a célja, a legjobb hétbe kerülésért. Egy győzelemmel a középdöntőbe jutás küszöbére kerül, ami egyben az olimpiai selejtezős álmok életben tartását is jelentené. Katar kellemetlen ellenfél lesz, eddig csakúgy mint a magyarok, két arcukat mutatták meg. Angolától meglepetésre kikaptak, majd vasárnap simán verték Egyiptomot. A közel-keleti együttesben már valamivel kevesebb a honosított játékos, mint a korábbiakban, a hazai rendezésű világbajnokságra 4 éve szurkolóstól, edzőstől és játékosostól összevásárolt csapatból mára hatan maradtak illetve a kispadon továbbra is a spanyol sztáredző Valero Rivera ül. Nem lesz könnyű ellenfél, de nem is verhetetlen.

"Biztos vagyok benne, hogy ahogy mi is, ők is a fejükhöz kaptak az első meccs után. Azt láttuk, hogy összeszedték magukat, de azt remélem, hogy hétfőn mi leszünk az összeszedettebbek. Megmutattuk az igaz arcunkat, ugyanígy kell folytatnunk."- adott rövid útmutatót a magyar válogatott kapusa, Mikler Roland a vasárnapi meccs után, ahol 70 százalék fölött védési mutatóval kiérdemelte a meccs embere címet is.

A Magyarország-Katar kézilabda világbajnoki csoportmérkőzés 15 óra 30 perckor kezdődik Koppenhágában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.