Mikler Roland szerint megmutatta az igazi arcát a magyar válogatott

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A közel-keleti együttes már nem a négy évvel ezelőtt ezüstérmet nyert csapat, de továbbra is veszélyes lehet bármelyik ellenfelére.

Kevesebb mint 24 órát pihenhettek a magyar férfi kézilabda-válogatott játékosai az Angola elleni fölényes győzelem után. Ha ilyen rövid idő van két meccs között, akkor természetesen az edzés kimarad a napirendből, helyette a regeneráció lesz sokkal hangsúlyosabb és a taktikai felkészülés kap szerepet. A magyart válogatott két kapitánya, Csoknyai István és Vladan Matics nem sokat aludtak éjszaka. “Már éjszaka megnézzük a katariak meccsét, megnézzük a mi meccsünket is és ki is elemezzük, majd ezt a játékosokkal is megtesszük délelőtt”- avatott be a sűrű programban az Angola meccs után Csoknyai István.

Az argentinok elleni döntetlen és az Angola elleni siker után hétfőn fél 4-től nagyot léphet a magyar válogatott a célja, a legjobb hétbe kerülésért. Egy győzelemmel a középdöntőbe jutás küszöbére kerül, ami egyben az olimpiai selejtezős álmok életben tartását is jelentené.

Katar kellemetlen ellenfél lesz, eddig csakúgy mint a magyarok, két arcukat mutatták meg. Angolától meglepetésre kikaptak, majd vasárnap simán verték Egyiptomot. A közel-keleti együttesben már valamivel kevesebb a honosított játékos, mint a korábbiakban, a hazai rendezésű világbajnokságra 4 éve szurkolóstól, edzőstől és játékosostól összevásárolt csapatból mára hatan maradtak illetve a kispadon továbbra is a spanyol sztáredző Valero Rivera ül. Nem lesz könnyű ellenfél, de nem is verhetetlen.

“Biztos vagyok benne, hogy ahogy mi is, ők is a fejükhöz kaptak az első meccs után. Azt láttuk, hogy összeszedték magukat, de azt remélem, hogy hétfőn mi leszünk az összeszedettebbek. Megmutattuk az igaz arcunkat, ugyanígy kell folytatnunk.”- adott rövid útmutatót a magyar válogatott kapusa, Mikler Roland a vasárnapi meccs után, ahol 70 százalék fölött védési mutatóval kiérdemelte a meccs embere címet is.

A Magyarország-Katar kézilabda világbajnoki csoportmérkőzés 15 óra 30 perckor kezdődik Koppenhágában.
Előző sztori

Kezdődnek a központi írásbeli felvételi vizsgák

Következő sztori

A szegediek pénzéből működő városi TV csinálná a vásárhelyi televíziót is

Legutóbbi hasonló cikkek