Közélet

Megérte a Tisza Lajos körútra várni?

Megérte a Tisza Lajos körútra várni?

2019. január 27., vasárnap
Megérte a Tisza Lajos körútra várni?

Összességében elégedettek a szegediek a kiskörút féléven át tartó felújításának eredményével, de vannak hiányosságai a végeredménynek.

A Tisza Lajos körút rapszodikus felújítása fél éven át tartott, vagy fogalmazhatnánk úgy is, hogy borzolta a kedélyeket. Sokan panaszkodtak arra, hogy nem látni bármilyen haladást a munkaterületen, de bosszantotta a helyi vállalkozásokat is, mert a megváltozott, vagy nem is létező gyalogos forgalom miatt sokan inkább be se tették a lábukat a Petőfi sugárút és a Boldogasszony sugárút közötti szakaszra. Ezen kívül az autósok sem szerették a felújítást. A Szentháromság utcára és a Boldogasszony sugárútra hónapokon át nem fordulhattak a járművek, de hosszú ideig a Tisza felől senki sem közlekedhetett a Petőfi sugárút felé, hanem szinte hetente változó kerülőútvonalakon haladhatott a forgalom. "Szerintem az sosem árt, ha egy közteret felújítanak. Az más kérdés, ha az túl sok időbe telik vagy nem látni, hogy dolgoznának rajta" – mondta Vámos Istvánné. "Összességében szerintem nem járt rosszul a város ezzel, de több zöldre lenne szükség. Nyáron annyi turista jár ide, szerintem jót tenne, ha a gazdag szecessziós hagyaték mellett egy kis zöldet is látnának" – magyarázta. "Elég idegesítő volt, hogy nem állt meg sokáig semmi a Honvéd téren" – emlékezett vissza Gábor. "Úgyhogy azt sajnálom, hogy ennyi ideig elhúzódott a felújítás. Ha jól tudom, a környékben lévő vállalkozások is sokat szitkozódtak emiatt. Azt azért be kell vallani, hogy talán ezután frekventáltabb helye lesz a városnak. Talán több parkolót igényelnének az autósok" – részletezte az egyetemista. Van, aki szerint viszont más területre kéne koncentrálni. "És a Tiszával mikor fog történni bármi? Vagy a Palánkkal? Szinte évente előkerül a hangzatos szlogen, hogy a Tisza a város főutcája" – merült fel Kővári Máriában. "Arról nem is beszélve, hogy nyáron majd a parton vedelő fiatalok jól összeszemetelik. Jó lenne, ha valamit kezdenének vele. Az ide látogatókban is jó benyomást keltene, ha a vízhez közel több lehetőségük lenne kikapcsolódni" – érvelt az asszony.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.