Még egy feljelentés Botkáék ellen, most a nagybani piac miatt

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Minden hétre jut egy feljelentés, melyben érintett Szeged szocialista városvezetése. Most a Dorozsmai Nagybani Piac Kft. van terítéken, melynek eladása miatt több százmilliós kár érhette a várost – állítja mindezeket a feljelentő, aki mutyit sejt a háttérben.

A Dorozsmai Nagybani Piac Kft-t a város egyik legsikeresebb cégének tartották. Az éves szinten 600 milliós bevételt generáló cég 300 millió forintos nyereséget termelt az önkormányzatnak, a dél-alföldi térség legjelentősebb zöldség-gyümölcs kereskedelmét bonyolították itt.

Azonban 2016-ban az önkormányzat közreműködésével újabb nagybani nyílt Szegeden. Az új piacot ráadásul Botka László adta át, hiszen a helyet is ők adták.

Az akkori kritikákat Botka és Szentgyörgyi Pál alpolgármester azzal próbálta meg hárítani, hogy a két nagybani párhuzamosan működhet, nem szenved kárt a dorozsmai. Nem így lett. Nem sokkal később ugyanis, 2017 végén a kereskedők megkapták a felmondásukat, és tavaly januárban a hangos tiltakozások ellenére bezárt a nagybani.

Ez után a Floratom Kft., mint résztulajdonos, felvásárolta az önkormányzat többségi tulajdonrészét 530 millió forintért.

Szabó Bálint jogász ezért tett feljelentést hűtlen kezelésért.

Szerinte a vételárban figyelmen kívül hagyták a nagybani százmilliós nagyságrendű fejlesztését, ezért

“a nagy értékű piac többségi tulajdona mélyen áron alul cserélt gazdát. A befektetett eszközök és a saját tőke egymilliárd forint volt”

– állítja a jogász, aki olyan becslést is emleget, mely 3 milliárdra taksálja a nagybani értékét a tranzakciókor.

Ebből úgy látszik, hogy hasonló folyamatok mentek végbe, mint a Ligetfürdő Kft. átjátszásakor, amikor a Polt Péter legfőbb ügyésznél tett feljelentés szerint akár 2,4 milliárdos kár is keletkezhetett.

Előző sztori

Hamis rendszámot szerelt kocsijára egy bolgár férfi Kiszomboron

Következő sztori

A túlóratörvényről vitáztak a vásárhelyi közgyűlésen

Legutóbbi hasonló cikkek