Politika

Már a NAV is nyomoz Szeviép-ügyben

Már a NAV is nyomoz Szeviép-ügyben

2019. január 18., péntek
Már a NAV is nyomoz Szeviép-ügyben

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Dél-alföldi Regionális Igazgatósága bírálja el a Szeviép-üggyel kapcsolatos feljelentés egyik részét – értesült a Magyar Idők.

A novemberi első fokú Szeviép-ítélet után rögtön újabb feljelentés született az ügy kapcsán – méghozzá Polt Péter legfőbb ügyésznél. A Szeviép-vezéreket elmarasztaló ítéletet követően erre azért volt szükség, mert politikai nyomás hatására a lezárult első fokú eljárás nem vizsgálta a tízmilliárdos nagyságrendű csődbűntett mélyebb összefüggéseit. Ezért bűnszervezetben elkövetett csődbűntett, pénzmosás, tiltott pártfinanszírozás, hivatali visszaélés, vesztegetés és más bűncselekmények gyanúja miatt tett feljelentést Szabó Bálint jogász. Az ügyeket most kettéválasztották, így az egyik felét egyesítették a már folyamatban lévő eljárással, melyet a Központi Nyomozó Főügyészség szegedi regionális osztálya folytatvezető beosztású hivatalos személy által a kötelességét megszegve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadása miatt. A másik fele pedig azt követően, hogy a Csongrád Megyei Főügyészséghez került, átvette a NAV Dél-alföldi Regionális Igazgatósága, mely iratokat kért be a feljelentéssel kapcsolatban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.