Közélet

Két "különjárat" is indul a kidobott fenyőkért Szegeden

Két "különjárat" is indul a kidobott fenyőkért Szegeden

2019. január 7., hétfő
Két "különjárat" is indul a kidobott fenyőkért Szegeden

A héten szállítják el az ünnepek után kidobásra ítélt fenyőfákat Szegeden. Hétköznap a panelokban, hétvégén pedig a kertes házakban élők számíthatnak arra, hogy elviszik a kidobott fenyőfát, de csak ha jó helyre tesszük ki.

Nem mindegy ugyanis, hogy hogyan helyezzük ki a díszektől megfosztott csupasz fenyőt. Ez is kritérium egyébként, mert a fán nem lehet dísz, és a talpból is ki kell venni. Csak a kukák mellé, vagy annak a helyére szabad kitenni a fát, akkor szállítják el.

A legjobb, ha az elszállítást választjuk, ne próbáljunk meg mi otthon megszabadulni az elhasznált fenyőfánktól. Az égetést is mindenképpen kerüljük, ugyanis az sem megengedett. Január 12-én és 19-én olyan speciális járatokat indít a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft, amelyek csak a kihelyezett fenyőfákat szállítják el. Hozzátette, tavaly rendkívül sikeres volt ez a kezdeményezés, hiszen mintegy 21 tonna fát gyűjtöttek be. Lakás karácsonyi díszeinek számító fenyőkből komposzt lesz, be lesznek darálva – tájékoztatott az SZKHT. Fotók: Kovács Ferenc

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.