Egyetem

Jelentkezési lapot is segítenek tölteni az egyetem nyílt napján

Jelentkezési lapot is segítenek tölteni az egyetem nyílt napján

2019. január 31., csütörtök
Jelentkezési lapot is segítenek tölteni az egyetem nyílt napján

Nyílt napot és szülői értekezletet tart a hétvégén a Szegedi Tudományegyetem február 2-án. Az általános tájékoztatás mellett előadások lesznek a diákoknak arról, hogy hogyan dolgozzák fel a stresszt a vizsgaidőszakban, és hogyan legyen több önbizalmuk.

Az Átriumban a 12 kar települ ki, és külön pultoknál várják majd az érdeklődőket. A karok mellett kitelepül a Kulturális Iroda, az EHÖK, a Tehetségpont, de az Életvezetési Tanácsadó Iroda is. Most először az Innovációs és Technológiai Minisztérium és felállít egy strandot, ahol 9 és 13 óra között előadásokat nézhetnek az érdeklődők. A stresszkezelés és az önbizalom a felsőfokon nevű tájékoztató filmet többször is levetítik a nap folyamán, hogy senki ne maradjon le róla. Délelőtt a felsőoktatási jelentkezési lapok kitöltésében is segítenek majd a tanulóknak, akinek igénye van rá. A segítség kérése regisztrációhoz kötött, tehát előre jelentkezni rá. Akár az első kattintástól a lap lezárásáig rendelkezésére állnak a diákoknak. Szombaton 11 órától szülői értekezletre is számítani lehet, ahol három előadó világosítja majd fel az érdeklődő apukákat és anyukákat. A SZTE sajátosságairól, és a START ösztöndíjról is adnak majd információkat, amely az elsősöknek szól. Lesz szó a felvételi eljárásról, az elmúlt évek változásairól, de a pontszámításról is. Két cég is tiszteletét teszi a nyílt napon, a képviselőik a duális képzésről fognak majd beszélni.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.