Közélet

Hajnalban fog javulni a levegő minősége Szegeden

Hajnalban fog javulni a levegő minősége Szegeden

2019. január 11., péntek
Hajnalban fog javulni a levegő minősége Szegeden

Az egészségügyi határérték felett van Szegeden a levegő minősége. Ennek legfőbb oka a megnövekedett szálló por koncentráció. A következő órákban megélénkül a szél, és hajnalra teljesen kisöpri a légtérből a káros anyagokat.

„ Jelenleg az egészségügyi határérték felett, de a tájékoztatási határ alatt van a levegő minősége Szegeden” – tájékoztatott az Országos Meteorológiai Szolgálat sajtóosztálya. A jelenség, mint megtudtuk, teljesen normális. Az egészségre gyakorolt káros hatásairól az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat azt írja,

hogy a kedvezőtlen levegőminőség esetén elsősorban a gyermekek, az idősek, illetve a légúti megbetegedésben szenvedők vannak kitéve a légszennyezettség rövidtávú egészségkárosító hatásának.

Náluk légzőszervi tünetek (pl.: köhögés, légúti irritáció, nehézlégzés) jelentkezhetnek, illetve a meglévő tüneteik súlyosbodhatnak. A Nemzeti Népegészségügyi Központ számukra azt javasolja, hogy lehetőleg kerüljék a szabadban végzett intenzív fizikai tevékenységet (pl.: sportolás, munkavégzés). A légszennyezettség egyik fő forrása a helytelen lakossági fűtési módok alkalmazása, így környezetünk és egészségünk megóvása érdekében ügyeljünk a megfelelő fűtési módok és tüzelőanyagok alkalmazására.A Fűts okosan! kampány honlapján, a

http://www.futsokosankampany.hu

oldalon számos hasznos információ található milyen tüzelőanyag, milyen módon használható fűtésre. A légszennyezés elkerülése érdekében a távhővel vagy a földgázzal történő fűtés a legkedvezőbb.

Hajnalban egy nagyobb légmozgás hatására normál értékre áll a levegő minősége Szegeden – tájékoztatott az OMSZ.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.