Közélet

Gyurcsányék megfenyegették Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspököt

Gyurcsányék megfenyegették Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspököt

2019. január 18., péntek
Gyurcsányék megfenyegették Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspököt

A Demokratikus Koalíció (DK) közleményt adott ki, amelyben a szeged-csanádi püspököt „bizniszkereszténynek” nevezte, majd azt is kilátásba helyezte, hogy a Kiss-Rigó László egyházmegyéjében épülő wellnessközpontot csak addig használhatja, ameddig Orbán Viktor lesz a miniszterelnök - írja cikkében a Magyar Idők.

Másfél milliárd forintos kormányzati támogatást kap a Lakiteleki Népfőiskola, hogy wellnessközpontot építsen. Az ezt megíró hvg és a DK szerint azonban a szeged-csanádi egyházmegyét támogatja valójában a kormány. A Gyurcsány köpönyege alól kibújt párt szerint a kormány régóta tömi közpénzzel, „kiemelt beruházásként a nyíltan orbánista püspököt”, aki véleményük szerint tudja, miként kell Orbánhoz imádkozni. Ezért a Demokratikus Koalíció azt javasolja Kiss-Rigó Lászlónak, hogy „élvezze ki a wellnessközpontját, mert csak addig a pillanatig lesz az övé, amíg újonnan választott istene ül a miniszterelnöki székben." – Nehéz komolyan venni egy olyan pártot, amely már a nevével is hazudik, hiszen a DK szellemisége minden, csak nem demokratikus – reagált a Magyar Időknek Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár, aki szerint a rendszerváltás óta eltelt évtizedek legbotrányosabb kormányzása köthető a pártelnök nevéhez. További részletek

ITT

olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.