Közélet

Gyógyszeradagoló gépet hoztak a gumikacsák a Gyerekklinikára

Gyógyszeradagoló gépet hoztak a gumikacsák a Gyerekklinikára

2019. január 18., péntek
Gyógyszeradagoló gépet hoztak a gumikacsák a Gyerekklinikára

Összesen négy automata gyógyszeradagolót adományozott a Rotary Club Szeged Dóm pénteken a Gyermekklinikának. A harmadik kacsaúsztató versenyen 2,1 millió forint adomány gyűlt össze, ebből vásárolták az eszközöket.

A gyerekklinikának mindig szüksége van új eszközökre – mondta Bereczki Csaba, a Gyermekklinika tanszékvezetője. "Ez egy olyan szakma, ahol a napi megújulás létfontosságú az újabb technikák miatt" – magyarázta. Szerinte létfontosságú eszközöket kaptak, mellyel európai szinten gyógyíthatják majd a gyerekeket.

A megrendelt négy készülékből eddig hármat kapott meg a klinika, az utolsót várhatóan tavasszal adják át – számolt be Gortva-Kónya Mónika, a Rotary Club Szeged Dóm elnöke. Gortva-Kónya Mónika arra is kitért, hogy a harmadik gumikacsa versenyt nagy siker övezte, hiszen mintegy ötezer támogatójegyet váltottak ki. Ennek köszönhetően 2,1 millió forint támogatás gyűlt össze – árulta el. A gyógyszeradagolókon kívül az RC mesekönyvét is felajánlották a Gyermekklinikának. "Ez által szeretnénk a gyerekek itt töltött idejét kedvesebbé tenni" – mondta az elnök, majd hozzátette, hogy idén is várható kacsaverseny. Az RC Szeged Dóm elnöke az eseményen arról is beszámolt, hogy a Gift Of Life programot ők viszik tovább, mivel a Szent-Györgyi Albert klubnak erre már nincs lehetősége.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.