Egészség

Ezektől a teáktól lehet fogyni

Ezektől a teáktól lehet fogyni

2019. január 14., hétfő
Ezektől a teáktól lehet fogyni

Megint bebizonyosodott, hogy újévi fogadalomként érdemes a kávét teára cserélni. Így akár két fogadalmat is összeköthetünk, mert vannak olyan teák, amelyek a fogyást is elősegítik, a diéta pedig mindenki listáján szerepelni szokott.

Még csak különlegességekre sem kell gondolni, mert a sima zöld tea is képes kifejteni ezt a hatást. A benne található katetinek segíthetik a fogyást. A katekinek stimulálják a szimpatikus idegrendszert, növelve az energiafelhasználást és serkentve a zsírégetést. Ráadásul hosszú távon még a szívbetegség kialakulását is csökkentheti. Napi három-négy csészével érdemes fogyasztani.

A fehér teánál a tealeveleket nem oxidálják, még nagyobb koncentrációban tartalmaz katekineket, amelyek élénkítik az anyagcserét és támogatják a hasi zsírpárnák csökkenését.

Ha kifejezetten a súlyvesztés miatt isszuk, akkor ne válasszunk koffeinmentes verziót, mivel a koffein erősíti az anyagcsereserkentő hatást.

A kamillateában lévő flavonoidok segítenek ellazulni és hamarabb álomba merülni.

Ami azért hasznos, mert több kutatás is igazolja, hogy ha valaki nem alszik eleget, akkor sokkal nehezebben tud fogyni. Éppen ezért érdemes az esti rutinunk részévé tenni egy csésze kamillateát. Az oolongban található polifenolok remek hatással vannak az egészségre - a tea rendszeres fogyasztása csökkentheti a testzsír mennyiségét, illetve élénkíti az anyagcserét. Ebből is érdemes a koffeines változatot választani.

Régóta ismert, hogy a mentatea remek hatással van az emésztésre, mivel segít ellazítani az izmokat. Ráadásul az étvágy csökkentésében is segít.

Egy tanulmány szerint az emberek, akik kétóránként belélegeztek egy kis mentaillatot, heti szinten 2800 kalóriával kevesebbet fogyasztottak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.