Sport

Egy hajszállal jobb volt Svédország

Egy hajszállal jobb volt Svédország

2019. január 17., csütörtök
Egy hajszállal jobb volt Svédország

A magyar férfi kézilabda-válogatott 33-30-ra kikapott az Európa-bajnoki ezüstérmes svéd csapattól a német-dán közös rendezésű világbajnokság csoportkörének ötödik, utolsó fordulójában.

A svédek kapusa, Mikael Appelgren remekül kezdte a mérkőzést, csapattársai pedig jól védekeztek és gyors ellentámadásokat vezettek, ennek ellenére a magyar válogatott tíz perc után 6-3-ra vezetett, mert játékosai 4-0-s sorozattal használták ki, hogy a bravúrosan védő Székely Márton több mint hat percig nem kapott gólt. Kristján Andrésson szövetségi kapitány a 14. percben négygólos hátránynál időt kért, ezt követően csapata emberelőnybe és lendületbe került, majd egyenlített, amikor Bánhidi Bence után Sipos Adriánt kétszer is kiállították (11-11). Az első félidő hajrájában bokasérülés miatt

Bodó Richárd kivált a játékból - az első diagnózis szerint nem súlyos az eset -,

a svédek pedig egygólos előnyre tettek szert a szünet előtt. A magyarok védekezésben olykor nem tudták megfelelően követni a rendkívül gyors skandinávokat, támadásban viszont kreatív akcióik voltak. A második felvonás elején egyik kapu előtt sem működött hatékonyan a védekezés, ez magyar szempontból azért volt bosszantó, mert a támadójáték ekkor olajozott volt. A találkozó háromnegyedénél Nagy Lászlót kiállították, Hornyák Péter gólját a spanyol játékvezetők nem adták meg, a csapat mégis felzárkózott 27-26-ra, ebben az ellenfél pontatlan lövései is közrejátszottak. Nagy Lászlónak a jobbszélső posztjáról szerzett góljával egyenlített a válogatott (29-29), Székely ismét bravúrokat mutatott be a kapuban, de

a svédek továbbra is előszeretettel szimulálták, hogy szabálytalankodtak velük szemben, amit a bírók szinte mindig magyar kiállítással jutalmaztak.

A hajrában a skandinávok a maguk javára fordították az eredményt és végül három találattal győztek. A svédek legeredményesebb játékosa Lukas Nilsson volt hét góllal, a Telekom Veszprém beállója, Andreas Nilsson háromszor volt eredményes. Székely Márton 43 lövésből 12-t védett.

Eredmény, csoportkör, 5. (utolsó) forduló, D csoport:

Svédország-Magyarország 33-30 (16-15)

Koppenhága, 9000 néző, v.: Raluy López, Sabroso Remírez (spanyolok)

lövések/gólok:

50/33, illetve 48/30

gólok hétméteresből:

4/3, illetve 3/3

kiállítások:

4, illetve 10 perc

Magyarország:

Székely - Hornyák 1, Bodó 2, Bánhidi 5, Lékai 8, Nagy L. 3, Bóka 3, cserék: Schuch, Máthé 6, Ligetvári 2, Sipos, Ilyés, Császár, Mikler,

szövetségi kapitányok:

Csoknyai István, Vladan Matics

A csoport végeredménye:

1. Svédország 10 pont, 2. Magyarország 6, 3. Egyiptom 5, 4. Katar 4, 5. Argentína 3, 6. Angola 2 A magyar válogatott múlt pénteken 25-25-ös döntetlent játszott Argentínával, vasárnap Angolát 34-24-re, hétfőn Katart 32-26-ra legyőzte, szerdán 30-30-as döntetlenre végzett Egyiptommal, így a csoport második helyén végzett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.