Durván betalált a szegedi városvezetést ért egyetemi kritika

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Azóta megy ugyanis az őrjöngés Botka László házilapjában, szinte csak erről szól odaát minden.

Volt ugye az SZTE rektorhelyettesének EZ a mondata, ami szerint eddig csak a kormány támogatására számíthattak, ha fejlődni akartak, Botka Lászlóék pedig semmibe veszik az egyetemet, ezért is kellene új városvezetés.

Zakar Péter azonban itt nem állt meg, hanem hozzáfűzte azt is, hogy

“Szomorúan tapasztaljuk, hogy az önkormányzat évtizedek óta semmibe vesz minket. Még a városi naptárban sem kaptunk helyet. Mindenképp új városvezetésre van szükségünk! Lendületes pályára kell állítani Szegedet. Az államnak, a vallásnak és a városnak egységben kell állnia a sikerhez, de ebből az utóbbi elem hiányzik”

– részletezte, és szerinte “a vesztét érzi az ellenzék, csak a botránykeltés az eszközük.”

Betalált a kritika – Két napja őrjöng a baloldali lakájmédia

Durván betaláltak Zakar Péter kritikai mondatai,

két napja ugyanis teljes az őrjöngés a Botka Lászlónak oly kedves önkormányzati lakájmédiában, a szegediek pénzén működő városi “újságban” (az igazi médiától valójában nagyon messze vannak, az újságírás megcsúfolása, amit művelnek, de ez már más kérdés – a szerk.).

Írtak “cikket” arról, hogy az egyik alpolgármester értetlenül fogadta a kritikát, és szerinte felháborító is.

Maga a főszerkesztő is írt egy összevissza dolgozatot Zakar Péter mondatairól, de az annyira szervilisre sikerült a legtöbb írásához hasonlóan, hogy még idézni is értelmetlen belőle.

Ma pedig harsányan

hirdetik a közpénzből működő baloldali hírharsonában, hogy “tiltakozáshullám indult el” az egyetemen Zakar nyilatkozata miatt, épp csak nem igaz az egész.

Ugyanis a Momentum szegedi főszereplőjének, Mihálik Edvinnek a facebookos politikai akciója közel sem nevezhető hullámnak, még akkor sem, ha egy másik, a magyar kormánnyal nem éppen szimpatizáló egyetemi tanár facebookos posztja szerint tüntetni márpedig kell az SZTE előtti téren.

Miért fáj nekik a nemzeti szó?

Egy már egy újabb kérdés, ami talán az alapja is lehetne mindannak, amit művelnek. Zakar Péter ugyanis lényegében nem mondott mást – túl a kritkán, csak azt, hogy az SZTE-nek is nemzeti egyetemmé kell válnia, ennek számos előnye miatt és ezen az úton már el is indultak egy ideje. Egyre több és egyre komolyabb nemzetközi kapcsolatai vannak az univerzitásznak; több ezer külföldi hallgatójuk van és a magyar diákok is a kormány támogatása miatt számos külföldi tanulmány- és kutatóút közül választhatnak.

“Közben folyamatosan fejlődik az intézményünk, szintén a magyar kormány és az unió hozzájárulásával, azonban ezeket a felhúzott, felújított intézményeket lendülettel kell felruházni – magyarázta a rektorhelyettes, aki szerint azonban “égetően fontos a gondolatformálás”.

Nemzetben, hazában gondolkodni viszont komoly bűn, legalábbis így tűnik Szeged baloldali újságjából és az ott erőltetett nyilatkozatokból.

Előző sztori

Melegség érzékenyítő programot szerveznek az iskolákba Szegeden

Következő sztori

Csökkent a várakozási idő a sürgősségi ellátásban

Legutóbbi hasonló cikkek