Írjon nekünk

Sport

Bodó: Végre magyarul tartjuk az edzéseket a válogatottnál

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Mint ismeretes, Bodó Richárd lett a 2018-as esztendő legjobb férfi kézilabdázója Magyarországon. A MOL-Pick Szeged átlövője menedzsmentje Facebook-oldalának adott hosszabb interjút, melyben többek között a válogatottról és a héten kezdődő világbajnokságról is beszélt. 

„Ezzel tulajdonképpen megkoronázták az előző évemet, nagyon jólesik, hogy a szövetség úgy ítélte meg, kiérdemeltem ezt az elismerést. Megmondom őszintén, hogy meg is lepett, mert annyi dolgunk volt mostanában, nem is gondolkodtam el azon, hogy esélyes lehetek erre a kitüntetésre”– mondta a ChampSport Facebook oldalának Bodó Richárd, miután az MKSZ kedden bejelentette, a balátlövőt választották meg 2018 legjobb hazai férfi játékosának.A MOL-Pick Szeged játékosa a válogatottról, az új szövetségi kapitányokról és a világbajnoki felkészülésről, a dánok elleni két mérkőzésről is beszélt.

Végre magyarul tartjuk az edzéseket, úgy érzem, nagyon jó munka folyik. Remélem, nem mostanában fogunk újra kapitányt váltani, hagyni kell dolgozni a Csoknyai István, Vladan Matics párost.

A dánok elleni meccsek már korábban lekötött találkozók voltak, és hiába próbáltuk meg az elsőn azt a taktikát gyakorolni ellenük, amit a világbajnokságon, Argentína ellen tervezünk, a dánok ellen ez védekezésben nem működött, hiszen az északiak teljesen más stílust, jobb játékerőt képviselnek, mint a dél-amerikaiak. Sajnos nem tudtunk időben váltani, és ez vezetett a nagy különbségű vereséghez. A második meccs viszont már teljesen más volt, ki tudtuk javítani a hibát, mert megleptük őket azzal, hogy másképp védekeztünk. A második félidőre kapust cseréltek, amivel feljöttek egy kicsit, de így is győzni tudtunk.”

Az esélyekkel kapcsolatban Bodó úgy fogalmazott, hogy hiába tűnik jónak a sorsolásunk, ami a csoportunkat illeti, mert a magyar válogatott sem világverő, bárkit képes ugyan legyőzni, de bárkitől ki is tud sajnos kapni, nem szabad tehát senkit sem lebecsülnünk. A cél, hogy a legjobb hétben végezzen a csapat, ami olimpiai selejtezőt érne.

Az átlövő arra az érdekes helyzetre is kitért, hogy a keretben három leendő apuka is található – Bodó az egyik – és mind a hármójuk kisbabája januárban születhet meg, jó eséllyel a világbajnokság ideje alatt.

„A másik két, hasonló cipőben járó csapattársamhoz képest én vagyok a legszerencsésebb helyzetben, mert január 26-ra van kiírva a szülés, de az orvos szerint ez könnyen kitolódhat akár január 30-ra is. A szövetség mindenben támogat, csak akkor nem jöhetek haza a torna alatt, ha vb-döntőt játszunk, ami január 27-re esik. Ez egy nehéz időszak, főleg ilyenkor az utolsó pár hétben, mert mindenben szeretnék segíteni a páromnak, Vivinek, ám sajnos nem tudok mindig mellette lenni, de amikor kiderült az időpont, tudtuk, hogy ez így lesz. A szülők is próbálnak segíteni és mindennap improvizálunk.”

További részletek ITT olvashatók

Kommentek

Sport

Bennmaradt az élvonalban a Szent Mihály

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Nyolc góllal bizonyultak jobbnak a Vidinél.

Tovább olvasom

Hírzóna

Női kézilabda-vb: a második kalapból várják a sorsolást a magyarok

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A magyar női kézilabda-válogatott a második kalapból várja a decemberi, kumamotói olimpiai kvalifikációs világbajnokság jövő pénteki sorsolását. A német szövetség (DHB) honlapja szerint a magyarok biztosan nem kerülhetnek azonos csoportba Dániával, Norvégiával és Svédországgal. A sorsolásra jövő pénteken, magyar idő szerint 9 órától kerül sor Tokióban, a 24 csapatos világbajnokságot pedig november 30. és december […]

Tovább olvasom

Sport

Tősgyökeres szegedi edző a férfi vízilabdacsapat kispadján

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Tovább olvasom

Aktuál