Bob Dylan grafikái érkeznek a REÖK-be

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Mandatory Credit: Photo by Local World/REX/Shutterstock (5460086o) Bob Dylan pictured backstage at De Montfort Hall. 2 May 1965. Leicester Mercury

Bob Dylan-ről kevesen tudják, hogy a zseniális zenei alkotásai mellett több művészeti ággal is foglalkozik. Júliusban elhozzák Szegedre a külföldi alkotó munkáit, ami két hónapig lesz látható a REÖK Palotában.

Bob Dylant mindenki a zenéjéről ismeri, de emellett hosszú évek óta alkot az irodalomban, valamint a képzőművészetben is. Az irodalomban annyira kiemelkedő szerzővé vált, hogy 2016-ban Irodalmi Nobel díjat kapott új kifejezési módjaiért.

“A szegedi REÖK palota több külföldi alkotót is elhozott már a napfény városába, korábban Mucha és Dalí művei után, most Bob Dylan következik. A REÖK vezetősége Prágában látta meg az alkotó munkáit, ott döntötték el, hogy mindenképpen a szegedi közönség elé tárják Dylan grafikáit.” – tájékoztatott Szalai Anna, a REÖK Palota sajtóreferense.

A grafikák előre láthatóan július 25-én érkeznek Szegedre, és egészen szeptember közepéig maradnak majd. Akinek jegye van a Szegedi Szabadtéri Játékokra, az a korábbiakhoz hasonlóan ingyenesen tekintheti meg a Dylan kiállítást.

Az amerikai énekes munkái mellett más kiállításokra is lehet számítani a REÖK-ben. Február 28-án Aknay János Kossuth-díjas magyar festő és szobrász munkáiból nyílik egy életmű jellegű kiállítás, ami a 70. születésnapja alkalmából készül el. Aknay és Bob Dylan kiállítása között az érdeklődők számíthatnak a 40. Nyári tárlatra is, ahol a szokásokhoz híven a zsűri által elbírált alkotások kerülnek majd kiállításra.

Előző sztori

Villanyoszlopot döntött ki egy kocsi Vásárhelyen

Következő sztori

Két autó karambolozott Szegeden