Kultúra

Bob Dylan grafikái érkeznek a REÖK-be

Bob Dylan grafikái érkeznek a REÖK-be

2019. január 22., kedd
Bob Dylan grafikái érkeznek a REÖK-be

Bob Dylan-ről kevesen tudják, hogy a zseniális zenei alkotásai mellett több művészeti ággal is foglalkozik. Júliusban elhozzák Szegedre a külföldi alkotó munkáit, ami két hónapig lesz látható a REÖK Palotában.

Bob Dylant mindenki a zenéjéről ismeri, de emellett hosszú évek óta alkot az irodalomban, valamint a képzőművészetben is. Az irodalomban annyira kiemelkedő szerzővé vált, hogy 2016-ban Irodalmi Nobel díjat kapott új kifejezési módjaiért. "A szegedi REÖK palota több külföldi alkotót is elhozott már a napfény városába, korábban Mucha és Dalí művei után, most Bob Dylan következik. A REÖK vezetősége Prágában látta meg az alkotó munkáit, ott döntötték el, hogy mindenképpen a szegedi közönség elé tárják Dylan grafikáit." - tájékoztatott Szalai Anna, a REÖK Palota sajtóreferense. A grafikák előre láthatóan július 25-én érkeznek Szegedre, és egészen szeptember közepéig maradnak majd. Akinek jegye van a Szegedi Szabadtéri Játékokra, az a korábbiakhoz hasonlóan ingyenesen tekintheti meg a Dylan kiállítást. Az amerikai énekes munkái mellett más kiállításokra is lehet számítani a REÖK-ben. Február 28-án Aknay János Kossuth-díjas magyar festő és szobrász munkáiból nyílik egy életmű jellegű kiállítás, ami a 70. születésnapja alkalmából készül el. Aknay és Bob Dylan kiállítása között az érdeklődők számíthatnak a 40. Nyári tárlatra is, ahol a szokásokhoz híven a zsűri által elbírált alkotások kerülnek majd kiállításra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.