Közélet

Újra meghosszabbították Czeglédy Csaba előzetes letartóztatását

Újra meghosszabbították Czeglédy Csaba előzetes letartóztatását

2018. december 4., kedd
Újra meghosszabbították Czeglédy Csaba előzetes letartóztatását

További egy hónappal meghosszabbították Czeglédy Csaba előzetes letartóztatását kedden a Szegedi Járásbíróságon.

Helyt adott a Szegedi Járásbíróság az ügyészség indítványának, így további egy hónappal meghosszabbítják Czeglédy Csaba előzetes letartóztatását.

"Fennáll a bűnismétlés veszélye, valamint a gyanúsított korábban megpróbálta meghiúsítani az eljárást" – mondta Szanka Ferenc ügyész a tárgyalás után, azonban arra nem tért ki, hogy hogyan próbálta megakadályozni az eljárást az ügyvéd, politikus.

A gyanúsított a tárgyalóteremből megbilincselve, két őr kíséretében távozott, szűkszavúan annyit mondott csak az újságíróknak, hogy nem nyilatkozhat a sajtónak.

Czeglédy Csaba jogászt és politikust, volt szombathelyi egyéni választókerületi képviselőt és 21 társát bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással, valamint gazdasági csalással gyanúsítják. A nyomozás már lezárult, de a Csongrád Megyei Főügyészség még nem emelt vádat az ügyben. A vádemelés kapcsán újságírói kérdésre elárulta Szanka, hogy az ügyészség a törvényeknek megfelelően a leghamarabbi határidővel emel majd vádat Czeglédy ellen. Tegnap Czeglédy keresetet nyújtott be a Szegedi Törvényszékkel szemben személyi szabadságának, valamint az egészséghez fűződő jogainak megsértéséhez.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.