Kultúra

Négy évszak a kertben - Pölös Zoltán fotóiból nyílt kiállítás Szegeden

Négy évszak a kertben - Pölös Zoltán fotóiból nyílt kiállítás Szegeden

2018. december 4., kedd
Négy évszak a kertben - Pölös Zoltán fotóiból nyílt kiállítás Szegeden

A Fogyatékkal élők világnapja alkalmából hétfőn kiállítás nyílt a szegedi Pölös Zoltán "Zozó" természetfotóiból a Csongrád Megyei Kormányhivatal Rákóczi téri épületében. A down-szindrómás alkotó a fényképezést nagyapjától, Dr. Tildy Zoltántól, a természetvédelmi szakembertől, kiváló természetfotóstól tanulta.

Pölös Zoltán fotóiban hűen jelen van a nagyapai tanítás: a technikai ismereteken kívül átvette a természet feltétlen szeretetéből táplálkozó, művészi szemléletet is. Dr. Tildy Zoltán tanítványa, Zozó mentora, a szegedi Kármán Balázs is, aki többször elnyerte már az Év természetfotósa díjat.

"Kiállítónk képeit teljesen önállóan készíti, eredeti képkivágásban és digitális változtatás nélkül kerülnek a közönség elé most is, mint eddigi 15 kiállításán. Az elfogadás, a türelmes oktatás és a szeretetteljes nevelés csodája ő, és ezzel példát mutat sokunk számára."- mondta a kiállítás megnyitóján dr. Juhász Tünde, megyei kormánymegbízott. Ugyanezt a szellemiséget viszi tovább Máté Bence, világhírű természetfotós, aki szintén kapcsolódik a kiállítóhoz: Zozó első madárfotóját nála készítette, és a tőle kapott detektívüvegen keresztül fotózza a kertjükben pihenő madarakat. Képeit teljesen önállóan készíti, eredeti képkivágásban és digitális változtatás nélkül kerülnek a közönség elé most is, mint eddigi 15 kiállításán. A kormányhivatal központi épületében hétfőtől látható természetfotók döntő többsége a családi ház szegedi kertjében készült.

A Négy évszak a kertben című, 24 fotóból álló tárlatot Juhász András lelkipásztor, a Csongrádi Református Egyházmegye esperese nyitotta meg. A tárlat december 31-ig lesz látható az épület aulájában.      

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.