Közélet

Már több mint egymillióan töltötték ki a nemzeti konzultációt

Már több mint egymillióan töltötték ki a nemzeti konzultációt

2018. december 14., péntek
Már több mint egymillióan töltötték ki a nemzeti konzultációt

Átléptük az egymilliós határt, már 1 millió 117 ezren vettek részt a családokról szóló nemzeti konzultációban - nyilatkozta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára pénteken a közmédiának.

Dömötör Csaba azt mondta: ez is azt mutatja, hogy egy nagyon fontos, mindannyiunkat érintő kérdésről van szó. Mint kiemelte: az ország már kétszer annyit költ családtámogatásokra, mint 2010-ben, és mivel a gazdaság jól teljesít, a családtámogatási rendszer tovább lehet bővíteni. Ez a konzultáció jelölheti ki a jövőbeni intézkedések alapjait - tette hozzá. Kitért arra is, hogy az ellenzék mindvégig támadta a konzultációt, mert szerinte valójában az egész családtámogatással van bajuk. "Ha tehetnék, el is törölnék" - vélekedett. Kiemelte: a konzultációban való részvétellel nemcsak a jövőbeni intézkedések alapjait jelölhetik ki az emberek, hanem egyúttal kiállhatnak az eddigi eredmények, az eddigi döntések és a kormány családpolitikája mellett, amelynek az a célja, hogy minél több támogatást adjanak a gyermeket nevelő magyar családoknak - szögezte le. Dömötör Csaba elmondta, hogy december 21-ig lehet kitölteni kérdőívet, akár az interneten is. Kérdésre válaszolva az államtitkár azt is elmondta, az 1 millió 117 ezer kitöltött kérdőív kevesebb mint 7 százaléka internetes kitöltés. Ez azt mutatja, hogy a magyarok változatlanul a postán visszaküldött kérdőívet részesítik előnyben.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.