Közlekedés

Késésre kell számítani a Szeged-Budapest vasútvonalon

Késésre kell számítani a Szeged-Budapest vasútvonalon

2018. december 15., szombat
Késésre kell számítani a Szeged-Budapest vasútvonalon

A havazás és jegesedés miatt több vasútvonalon is késnek a vonatok - tájékoztatta a Mávinform szombat délelőtt az MTI-t.

A Budapest-Veresegyház-Vác, a Budapest-Lajosmizse, a Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs, a Budapest-Pusztaszabolcs-Dunaújváros és a Hatvan-Szolnok vonalon 20-60 perccel hosszabb a menetidő.

A Budapest-Újszász-Szolnok, a Budapest-Cegléd-Szeged és a Budapest-Cegléd-Szolnok-Debrecen-Záhony vonalon, valamint Kaposvár és Pécs térségében néhány vonat menetideje 10-20 perccel nőhet

más vasútvonalakon időnként 5-15 perccel többet kell várni a vonatokra. A szakemberek minden érintett helyszínen folyamatosan dolgoznak a váltószerkezetek megtisztításán - írták, megjegyezve: a szél és a havazás lassíthatja a berendezések takarítását. A Mávinform kiemelte: a vasút a havazás közepette is biztonságosabb eljutást kínál a közúti közlekedésnél. A téli időjárás, a havazás, hófúvás által okozott forgalmi zavarok és közlekedési akadályok elhárítása, a nagyobb fennakadások elkerülése, a pályák szabadon tartása érdekében pedig számos intézkedést hoztak a vasúttársaságnál - tették hozzá. Példaként említették, hogy szükség esetén több embert tudnak bevonni a munkálatokba, illetve a MÁV hálózati szintű, folyamatos készenlétet működtet. MTI (Kiemelt képünk illusztráció)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.