Hírzóna

Jöhet a vádemelés Czeglédy Csaba és társai ellen

Jöhet a vádemelés Czeglédy Csaba és társai ellen

2018. december 12., szerda
Jöhet a vádemelés Czeglédy Csaba és társai ellen

Legkorábban jövő héten kedden nyújthatja be a vádiratot a Csongrád megyei Főügyészség Czeglédy Csaba és 21 társa ellen. A baloldal ügyvédjeként is ismert volt politikus ellen bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás, valamint gazdasági csalás bűntette miatt folyik eljárás - írja a Magyar Idők.

A lap szerint a védelemnek december 17-ig nyújt lehetőséget a büntetőeljárásról szóló törvény, hogy az eléje tárt iratokkal kapcsolatban észrevételt, kérdéseket tegyen fel. Így a vádemelés csak a határidő lejárta után, legkorábban december 18-án lehetséges. A Magyar Idők úgy tudja, hogy a vádirat benyújtása még a karácsonyi ünnepek előtt megtörténik, legnagyobb valószínűséggel jövő héten kedden. A vádiratból pedig pontosan kiderül majd az is, hogy Czeglédy a terhére rótt bűncselekményeket személyesen vagy felbujtóként követte el. A törvény nem tesz különbséget a két alakzat között, s a büntetési tétel is azonos. A gyanú szerint a Czeglédy Csaba vezetésével létrejött bűnszervezet 2011 és 2017 között olyan céghálózatot alakított ki, amely munkaerő-közvetítéssel foglalkozott. A gyanú szerint a bűnszervezet 6,294 milliárd forint vagyoni hátrányt okozott a költségvetésnek azzal, hogy a céghálóban részt vevő iskola­szövetkezetek az általános forgalmi adót, illetve a személyi jövedelemadót nem vallották be, vagy ha be is vallották, azt nem fizették meg. További részletek

ITT

olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.