/

A Jobbik is tüntet a túlóratörvény miatt Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Budapest, 2018. május 8. Résztvevõk a 3.0 Mi vagyunk a többség - Tüntetés a demokráciáért! címmel meghirdetett demonstráción Budapesten, a Kossuth Lajos téren 2018. május 9-én. MTI Fotó: Mónus Márton

Sikerül-e a Jobbiknak botrányt csinálnia Szegeden?

Túlóratörvény elleni tüntetést szervezett péntek délután 18 órára, a Rákóczi térre a szegedi jobbik. Tóth Péter, a párt Csongrád megyei elnöke a Facebook-oldalán biztatta szimpatizánsait a részvételre.

A szegedi Fidesz közleményben reagált a tüntetés hírére:

“Azok tüntetnek Szegeden, akiknek a baloldali elvtársai egymillió munkahelyet tettek tönkre

Szegedre is megérkezik ma este a budapesti botránykeltés és vandalizmus-expressz. A már alig létező, belviszályoktól terhelt, széteső Jobbik a bukott baloldallal közösen Budapestet akar csinálni Szegedből is, ma estére ugyanis tüntetést hirdettek a Munka Törvénykövének módosításai ellen.

Szeged nem kér a bukott szocialistákkal szövetkező szétesett Jobbikból. Szegednek munkára és tehetségre van szüksége, nem pedig baloldali és a jobbikos percemberek összefogására.

Különösen visszás, hogy az egykor nemzeti Jobbik a bukott és leszerepelt baloldallal tüntet ma együtt Szegeden. Ez a baloldal 1 millió munkahelyet tett tönkre Magyarországon, és évtizedes hanyatlásba taszította az országot. Szegeden az a leszerepelt baloldal tüntet együtt a Jobbikkal, amely devizahitelbe taszította a családokat, és elvett egyhavi nyugdíjat az emberektől.

A Szegedi Fidesz felszólítja a tüntetés szervezőit, hogy ne borítsák lángba a várost, ahogyan Budapesten is teszik estéről-estére. Ne provokálják a rendőröket, ne dobálják őket, és ne rongálják a közvagyont.

Felszólítjuk a városvezetést, hogy álljon ellen az erőszak csábításának, hiszen három héten belül harmadszor érte erőszakos, durva és primitív támadás a Fidesz helyi irodáját. Ez minden bizonnyal azért van, mert a szocialisták is érzik: veszélyben van Botka László uralma a városban, a büntetőügyekbe keveredett szocialisták pedig hamarosan távoznak a közéletből.

Felszólítjuk Botka Lászlót, és a városvezetéssel egy ágyban háló szegedi jobbikosokat, hogy a vandáljaikat vonják vissza az utcákról, és ne engedjék, hogy az utcai politikai banditizmus uralja a szegedi közéletet.” – áll a közleményben.

(Kiemelt képünk illusztráció, fotó: MTI)

Előző sztori

Az MSZP-irodára három városi kamera is figyel, az ellenzékére egy sem Szegeden

Következő sztori

Nyugdíjas zsaruk találkoztak egymással Szegeden

Legutóbbi hasonló cikkek