Hírzóna

Ferenc pápa: a keresztény közösség kapui mindenki előtt nyitva állnak 

Ferenc pápa: a keresztény közösség kapui mindenki előtt nyitva állnak 

2018. december 23., vasárnap
Ferenc pápa: a keresztény közösség kapui mindenki előtt nyitva állnak 

Karácsonykor szép és fontos együttlennia családdal- mondta Ferenc pápa Advent negyedik vasárnapján a római Szent Péter-téren tartott beszédében, A katolikus egyházfő hangsúlyozta, hogy a keresztény közösség kapui mindenki előtt nyitva állnak.

A pápa Jézus születése közeledő ünnepe üzenetéről szólt az Úrangyala-imádságot kísérő beszédében. Kijelentette, ember és Isten találkozása nem "káprázatos csodák", hanem a hit és az irgalmasság jegyében történt. Akinek nincsen hite, nem hallja meg Isten vigasztaló szavát, de nem képes vigaszt és reményt adni embertársainak sem - mondta az egyházfő, aki Szűz Máriát nevezte a hit és az irgalmasság példaképének. A pápa hozzátette, karácsonykor gondolatai mindenekelőtt azokat a családokat kíséri, amelyeknek tagjai az ünnepre találkoznak egymással. "Karácsonykor szép és fontos együtt lenni a családdal" - hangsúlyozta az egyházfő, aki azokhoz is szólt, akiknek ez nem adatik meg, mivel családjuktól vagy szülőföldjüktől távol tartózkodnak akár keresztények akár nem. "Nektek azt mondom, a keresztény közösség kapui nyitva vannak előttetek" - jelentette ki a pápa. Ferenc pápa imádkozott az Indonéziában pusztított cunami áldozataiért a nemzetközi közösség szolidaritását és segítségét szorgalmazva.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.