Évzáró Partnerségi Fórumot szervezett a Csongrád Megyei Önkormányzat

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

2018. december 11-én tartotta a Csongrád Megyei Önkormányzat a Csongrád Megyei Kormányhivatallal közösen a 2018. évet záró Partnerségi Fórumát.

A Fórum során Kovács Beáta, a Csongrád Megyei Közgyűlés Alelnöke köszöntötte a megjelenteket és elmondta, ismételten munkával és eredményekkel teli évet zárhatunk mind a Csongrád Megyei Paktum, mind a Csongrád Megyében működő Paktumok esetében. Kovács Beáta röviden összegezte a Megyei Paktum projektet: A Megyei Paktum projekt 2016. július 1-én kezdődött meg, és egy évvel való meghosszabbítását követően 2020. június 30-ig tart majd. Túl vagyunk tehát a projekt megvalósítási időszakának felén. Az elmúlt időszak a Csongrád Megyei Önkormányzat, mint konzorcium vezető partner számára a megvalósítás tevékenyebb szakaszát jelentette. Elkészültek a megyei foglalkoztatási helyzetre vonatkozó elemzések, stratégiák, munkatervek, megalakult a megyei paktum szervezet. Fórumokat, tájékoztató rendezvényeket, téma specifikus rendezvényeket tartottunk (pl. szociális gazdaság támogatása). Létrehoztuk a befektetés-ösztönzési honlapunkat, és kialakítottuk annak eljárásrendjét, hogyan kezeljük a felénk beérkező befektetői megkereséseket. Első alkalommal céglátogatást szerveztünk a Makói Ipari Parkban működő Duna-Döner Kft. és Givaudan Hungary Kft. cégeknél a célcsoporttagok számára, ahol a jelenlévők megismerkedhettek a vállalkozások belső működésével és az egyes munkafolyamatokkal.

Majd Budai László, a Csongrád Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályvezetője számolt be a 2018. december 7-ig teljesített célcsoportbevonási adatokról, mely szerint Csongrád Megyében a vállalt indikátorok teljesülése már 2018. év végére elérték a vállalt értékek 93%-át. A célcsoporttagok számára a támogatások rendelkezésre állása folyamatosan biztosított és továbbra is várja a Kormányhivatal az érdeklődőket.

Kovács Beáta az esemény zárásaként megköszönte a Paktumban résztvevő partnerek egész éves munkáját. A tájékoztatókat követően egy rövid ebéddel zárult a rendezvény.

Csongrád Megyei Gazdaság- és Foglalkoztatás Fejlesztési Együttműködési Program – PAKTUM

TOP-5.1.1-15-CS1-2016-00001

(X)

Előző sztori

Gyorsan szétverték a nemrég átadott buszmegállót

Következő sztori

Filmajánló: Creed II.