Egyetem

Elkezdődött az egyetemen a hetedik Szent-Györgyi Tanulmányi Verseny

Elkezdődött az egyetemen a hetedik Szent-Györgyi Tanulmányi Verseny

2018. december 6., csütörtök
Elkezdődött az egyetemen a hetedik Szent-Györgyi Tanulmányi Verseny

Hetedik alkalommal szervezte meg a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) a Szent-Györgyi Tanulmányi Versenyt (SZGYTV). A két napon át tartó programsorozat december 6-i megnyitó ünnepségén 50 csapat és a diákokat felkészítő tanárok vettek részt, átadták az SZTE Elismerő oklevelét a tehetséggondozásban „rekorder” pedagógusoknak.

Különleges vetélkedőaz SZTE Szent-Györgyi Tanulmányi Verseny. Akétfordulósvetélkedőn – a szegedi egyetem egykori Nobel-díjas rektora munkásságának sokoldalúságára is utalva – ahazai és a határon túli középiskolákban tanuló diákok közül a biológia, a fizika és a kémia tantárgy legjobbja mérhetik össze tudásukat. Ugyanakkor a kreatív feladat megoldásaként a diákok művészi ambícióikat is kiélhetik: idén az „Én kedvenc Nobel-díjasom” címmel képregényt vagy filmet készíthettek. Az is a rendezvény specialitása, hogy az SZTE SZGYTV csapatainak tagjairészt vehetnek a Szegedi Tudós Akadémia kiemelt programjain, illetveellátogathatnak az SZTE több laboratóriumába. A tehetségek felkutatásának egyik alappillére az SZTE Szent-Györgyi Tanulmányi Verseny, amely az elmúlt hét év alatt az ország és a határon túli magyar lakta területek egyik legnépszerűbb tudományos versenyévé nőtte ki magát. Mindez annak is köszönhető, hogy a verseny kérdéssorát az SZTE elismert oktatói állítják össze, szándékosan nem középiskolás színvonalon. Az SZTE kancellárja szerint a verseny nehézsége egyben az egyik erőssége is, hiszen csak a legjobbak, a legfelkészültebbek győzhetnek. December 7-én délelőtt a versenyző diákok laborlátogatáson, laborgyakorlatokon vesznek részt az SZTE különböző karain, találkozhatnak az SZTE vezető kutatóival.Ezt követően szabad programon például Szeged, az egyetemi város hangulatos utcáin sétálhatnak. A svédasztalos ebédet követően, 14 órárától a döntő látványos fordulóiban derül ki, hogy a versenybe beszállt 50 csapat közül ki nyeri az SZTE 7. Szent-Györgyi Tanulmányi Versenyt.

(Forrás: szte.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.