Hírzóna

December 5. – Botka székely őseit tagadta meg

December 5. – Botka székely őseit tagadta meg

2018. december 5., szerda
December 5. – Botka székely őseit tagadta meg

Már-már a feledés homályába merülő "jubileumra" hívta fel figyelmünket egyik olvasónk, aki pár mondatban le is írta nekünk mindezt. Mutatjuk!

14 évvel ezelőtt folyatatta szégyenletes kampányát az MSZP a teljes külhoni magyarság ellen. 2004 december 5-én arról szavaztunk, hogy kaphatnak-e magyar állampolgárságot a határainkon túl élő magyarok. Erre a baloldal válasza egyértelmű volt: nem kaphatnak. Botka László például székely őseit tagadta ezzel meg.

A szocialista párt teljes kampányerejével uszított magyart magyar ellen. Persze vegyült ebbe némi sovinizmus és tettetett tudatlanság is, például amikor Kovács László – még külügyminiszter-jelöltként 2001-ben - 23 millió románnal riogatott. De a szocialisták által mindig is olyan remekül üzemeltetett suttogópropagandából megtudhattuk azt is, ha a külhoniak megkapják a magyar állampolgárságot, az tönkretenné a hazai szociális ellátórendszert, a nyugdíjrendszert, valamint az egészségügyet, akár 100 milliárd forint többletterhet róva ezekre az intézményekre. Suttogták és ordították: félj, rettegj, légy önző!

Az eredményt ismerjük, bár azok, akik szavaztak, majd kétharmados arányban támogatták a kettős állampolgárság megadását, azonban a hazai választók alig 39 százaléka ment el voksolni, így a referendum érvénytelen lett.

Eközben Botka László a füle botját sem mozdította. Pedig azelőtt és azóta is büszkén nyilatkozta, hogy benne bizony székely vér csörgedezik, a nagyapja székely volt. Ennek ellenére sem akkor, sem utána nem gondolta, hogy az asztalra kellene csapnia abban a szocialista pártban, amely magyart uszít magyar ellen.

Sokat elárul az is, hogy ezek után Botka alig 2 éve egy tévéműsorban meghitt hangnemben nyilatkozott arról, hogy milyen szellemi útravalót kapott székely nagyapjától: „felelősek vagyunk egymásért”.

Ehhez képest legközelebb egy év múlva jutott eszébe a határon túli magyarság, na persze ekkor is hideg politikai számításból. Történt ugyanis 2017. júliusában, hogy a Botka vezette szocialisták levelet akartak írni a határon túli magyar választópolgároknak, ezért követelték a magyar kormánytól, hogy nekik is adják át a címlistákat. Tették ezt nyílván teljesen függetlenül attól a ténytől, hogy Laci éppen a miniszterelnök-jelöltjük volt akkor.

  L.M. Szeged

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.