Közélet

Tíz emelet magas lesz az adventi óriáskerék Szegeden

Tíz emelet magas lesz az adventi óriáskerék Szegeden

2018. november 20., kedd
Tíz emelet magas lesz az adventi óriáskerék Szegeden

Tíz emelet magas óriáskerék épül advent idejére Szegeden, emellett szalmalabirintus, fényfestés és szabadtéri jégpálya is várja az ünnepekre készülődőket a Tisza-parti városban - tájékoztatta a Karácsonyi Hetek programsorozatát szervező Szegedi Városkép és Piac Kft. az MTI-t.

A közlemény szerint a szegedi adventi programok egyik fő látványossága a Széchenyi téren egy csaknem 40 méter magas, 144 férőhelyes óriáskerék lesz, amelynek tetejéről bárki megcsodálhatja a díszkivilágításban úszó várost és az ünnepi forgatagot. A téren karácsonyi vásárt rendeznek, ahol megannyi ajándékötlet és változatos gasztronómiai kínálat várja a látogatókat. A Dóm téren felállított sátrakban a kézműves portékák között válogathatnak a vendégek. A tér közepén egy mintegy félezer négyzetméteres jégpálya várja a sportolni vágyókat, közvetlenül mellette pedig szalmalabirintus épül föl, míg a háttérben a Mesés kastély magasodik. Ez utóbbiban Bogyó és Babóca-kiállítás, Kastély mozi és kézműves-foglalkozások fogadják a szegedicsaládokat. Ismét látható a tavaly hatalmas sikert aratott adventi fényfestés, decemberben minden szombaton este fényárba borul a Dóm homlokzata. M. Tóth Zsolt világbajnok vezényletével pedig újra láncfűrészes jégszobrászok kápráztatják el a rendezvény vendégeit.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.