//

Szegedi embercsempészt keres az Interpol

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Több mint harminc ember szerepel jelenleg a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság nyilvános körözési listáján. Egy gyilkos is szökésben van – bár ő épp nem látható az adatbázisban. Az Interpol viszont csak egy megyei férfit keres: őt embercsempészés miatt – írja a Délmagyar.

A lap összeállításából kiderül, hogy a Magyar Rendőrség nyilvános körözési listái alapján Csongrád megyében sokkal több embert keresnek valamilyen bűncselekmény miatt, mint az ország többi megyéjében. A határ közelsége és az ezzel járó embercsempészet rontja le jelentősen a statisztikát.

Emiatt több mint húsz ember ellen adtak ki elfogatóparancsot – nagyobb részük külföldi. Összességében is szinte minden kategóriában több külföldi szerepel a listán, mint helybéli.

A gazdasági bűncselekményeknél éppen fele-fele az arány. Pénzmosás miatt csupán két ember van a listán. Egyikük csongrádi születésű férfi, akit május óta keresnek. Rajta kívül a nigériai Nwakalor Christopher Ifekwunigwe gondolta úgy, hogy jó ötlet Csongrád megyében pénzt mosni.

További részletek ITT olvashatók.

Előző sztori

Nem azért ítélték el első körben Botka László embereit, mert képviselők kaptak parkoló bérletet

Következő sztori

A gyermekek védelméről tanácskoznak Vásárhelyen