Százmilliót költene Szeged orrszarvúra, és ugyanennyit két színdarabra!

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Mindezt nettóban.

Igen izgalmas előterjesztésre bukkantunk az önkormányzat honlapján. A Jogi és Ügyrendi Bizottság anyagából kiderült, hogy az önkormányzatnak nagy ívű tervei – és igényei – vannak a szórakoztatás terén, ugyanis brutális mennyiségű pénzt szeretnének elkölteni állatokra és színházi előadásokra.

Orrszarvúak 100 millióért

A dokumentumból kiderül, hogy új Indiai orrszarvú-bemutatót tervez a Szegedi Vadaspark, nekik építenének egy 250 négyzetméteres házat, két kifutóval. Mindez nettó 100 millió + ÁFA összegbe fog kerülni, de mivel ennyi pénze nincs a cégnek, az önkormányzat 80 millióval beszállna a látványosságba.

Napi 17 millióért szerelmes csak Shakespeare

A Szabadtéri jövő nyáron két darabot is szeretne bemutatni a Dóm téren. A We Will Rock You-t 2019. június 28-án és 29-én, és július 5-én és 6-án, de ha nagy siker lesz, akkor június 30-ra is betsznek egy előadást. A Szerelmes Shakespeare-t pedig  július 12-én és 13-án, de akár 14-én is, ha úgy alakul.

Az előterjesztésből kiderül, hogy darabok díja rendkívül magas:

a We Will Rock You naponta (előadásonként) nettó 16 millióba, a Szerelmes Shakespeare pedig naponta (előadásonként) nettó 17 millióba kerül.

Vagyis összesen a két darabra minimum nettó 98 milliót akarnak elkölteni, de ha úgy alakul, akkor ez akár felkúszhat 128 millióra is.

Mivel igen magas összegekről van szó, a Közgyűlésnek is még rá kell bólintania a szórakoztatásra.

(Maximum öt választ jelölhet meg!)

Ön mire költené el ezt a 200 milliót Szegeden?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...
Előző sztori

Nicolas Sarkozy a migrációról: Orbán Viktort sokan bírálták, de egy év múlva tíz ország követte a példáját

Következő sztori

Újszegeden ihatatlan és undorító a csapvíz