//

Rajzpályázatot hirdet a rendőrség és a vöröskereszt megyei szervezete

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Közös programja keretében gyermekrajz-pályázatot hirdet a rendőrség, a katasztrófavédelem, a mentőszolgálat és a vöröskereszt Csongrád megyei szervezete. Az általános iskolások számára kiírt verseny célja, annak megjelenítése, hogy a gyermekek hogyan látják az érintett szerveket, valamint a 112-es segélyhívó használatát.

A pályázatot 2018 novemberében hirdette meg a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, az Országos Mentőszolgálat Dél-alföldi Regionális Mentőszervezete, valamint a Magyar Vöröskereszt Csongrád Megyei Szervezete. A pályázat során olyan alkotásokat várnak, melyek tükrözik a gyermekek tudását a 112-es segélyhívószám használatáról, és arról, hogy különféle problémák esetén, mely szervezet miben tud segíteni.

Pályázati feltételek:

– A Csongrád megyei iskolák alsó és felső tagozatos tanulói által egyénileg készített munkákkal – iskolánként a legjobb 5 alkotással – lehet pályázni.

– A pályaművek címe legyen rövid, tömör, kifejező – lehetőleg olyan, ami akár a 112-es segélyhívó működését, a „112-es” szervezetek munkáját, tevékenységét bemutató kampány szlogenje is lehet. Az értékelés során kiválasztott legjobb cím (szlogen) beküldője különdíjban részesül.

A rajzokon szerepeltetni kell:

• a pályamű címét,

• készítője nevét, osztályát, életkorát,

• az iskola nevét, címét, valamint értesítési e-mail címet és telefonszámot.

Technikai tudnivalók:

• Az alkotások elkészítéséhez bármely technika alkalmazható (grafit, színes ceruza, zsírkréta, akvarell, tus, tempera, olaj, akril, szénrajz, vegyes technika stb.) A pályaművek mérete kizárólag A/3 lehet.

• Zsűrizés után a díjazottak iskoláját telefonon és/vagy e-mailben értesítjük, az ünnepélyes díjátadó után a pályaműveket kiállítjuk.

• Pályázni kizárólag saját alkotásokkal lehet! Az ebből eredő jogi vitákért a pályázat kiírója nem vállal felelősséget.

A pályázat benyújtása két lépcsőben történik:

• A pályaműveket a Csongrád megyében működő rendőrkapitányságokon illetve a kapitányságok iskolarendőrein, DADA-oktatóin stb. keresztül, valamint a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságon (6722 Szeged, Kossuth Lajos sgt. 22-24., Bűnmegelőzési Osztály) személyesen lehet benyújtani.

• Az alkotások leadásával párhuzamosan a barka@csongrad.police.hu e-mail címre kérjük megküldeni a www.bulisbiztonsag.hu oldalról letöltött, kék tollal kitöltött majd beszkennelt nyomtatványt (pályázónként 1-1 példányt), mely tartalmazza az önálló munkáról, az adatkezelési hozzájárulásról, valamint a további felhasználásról szóló nyilatkozatot is.

A pályamunkák benyújtási határideje december 03. (hétfő)

A pályaműveket szakemberekből álló zsűri fogja értékelni, melynek tagjai művészi és szakmai szempontok alapján választják ki a díjazott alkotásokat.

Díjazás:

A pályázat kiírói alsó és felső tagozatos kategóriában az 1-3. helyezettet valamint a különdíjasokat tárgyjutalomban részesítik.

Az ünnepélyes díjátadóra 2018 decemberében Szegeden kerül sor, a pontos helyszínről és időpontról az érintett iskolákat külön értesítjük.

A rajzok beküldésével és a pályázathoz csatolt, törvényes képviselő által aláírt nyilatkozattal minden pályázó hozzájárul, hogy a műveket a pályázat kiírói bűnmegelőzési célokra szabadon felhasználhassák. A pályaműveket a zsűrizést követően 6 hónapig őrizzük meg, majd amennyiben az alkotó nem kéri vissza, azokat selejtezzük.

Előző sztori

Fokozódó szárazságra figyelmeztetnek a szakemberek

Következő sztori

Parlament: megemelnék az alanyi adómentesség határát

Legutóbbi hasonló cikkek