Már a francia vidék sem biztonságos: Nantes-ban gyakorlatilag megszűnt a közbiztonság

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Vajon biztonságban lehet-e még élni Nantes városában? Teszi fel a kérdést a 20 minutes című francia napilap. A válasz helyett a lap a város jobboldali, konzervatív ellenzéki képviselők érveire és álláspontjára hivatkozik.

Ebből és a rendelkezésre álló statisztikák alapján egyértelmű, hogy ez a 300 ezres, a Franciaország történelmi és kulturális városa címet viselő nagyváros „elesett”, azaz más francia nagyvárosokhoz hasonlóan itt is nagyon magas a migránsbűnözés aránya, no-go zónák alakultak ki, ahol az iszlám befolyás uralja a közéletet és a mindennapokat.

Pedig nem is olyan régen, 2004-ben a Time magazin Európa legélhetőbb városának választotta a települést. A szocialista és migránspárti kormányoknak, illetve a városvezetésnek 14 év alatt sikerült teljesen élhetetlenné tenni a várost.

A baloldali városvezetésnek „köszönhetően” Nantes bűnözési statisztikai adatai azt mutatják, hogy 57 százalékkal több bűncselekményt követnek el itt, mint egy átlagos francia városban. 1000 főre kivetítve több mint 90 bűncselekménnyel Nantes Lyon mögött van ugyan, de megelőzi Bordeaux-t.

Migránslázadás: háttérben a szervezett bűnözői körök

Júliusban szabályos migránslázadás volt a városban, amely világosan megmutatta, hogy a migránsbűnözés és a szervezett alvilág, a maffia szoros kapcsolatban állnak. A migránsok nyolc középületet és számtalan autót gyújtottak fel, a helyi no-go zónákban elszabadult a pokol. De Nantes arról is elhíresült, hogy a tehetetlen szocialista városvezetés hónapokig tűrte, hogy a történelmi városközpontot migránsok foglalják el, sátortábort létrehozva.

De a sajtó foglalkozott azzal is, hogy a nantes-i migráns prostitúcióból származó pénzeket hogyan mosta tisztára az alvilág. A megoldást a jobboldali konzervatív ellenzéki képviselők abban látják, hogy meg kellene duplázni a rendőrök létszámát, és a megfelelő fegyverrel kellene ellátni őket, mert gyakran ez is hiányzik. Összesen 113 városi rendőrrel jelenleg Nantes a 14. helyen áll Franciaországban, ez Laurence Garnier, a jobboldali Republikánus Párt képviselője szerint nagyon kevés.

Garnier többször felemelte már a szavát a no-go zónák miatt, határozottabb fellépést kérve a rendvédelmi szervektől. Javaslatát annak ellenére utasította el többször is a szocialista városvezetés, hogy a létszámemelést a rendőrség is támogatta. A francia rendőrség katasztrofális állapotáról itt írtunk.

További probléma, hogy a városban nincs elegendő térfigyelő kamera. Az erőszakos bűncselekmények pedig mindennaposak a villamosokon, buszokon, így Nantes számos negyede igazi migráns befolyás alatt álló, no-go zónává vált az évek során. A francia kormány, amelynek fényűző és pazarló működéséről itt írtunk, lassan fél éve hitegeti a helyi embereket, hogy megoldja a problémát és fejleszteni fogja a rendőrséget: ez idáig viszont semmi nem történt ezen a területen (sem).

Előző sztori

Tíz migránst kaptak el Röszkén

Következő sztori

Borzalmas: hároméves gyereket erőszakolt meg a szír migráns egy görög táborban

Legutóbbi hasonló cikkek