Botka László mondja meg, mikor és meddig hallgathat zenét OTTHON!

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nem ám csak hebehurgya módon, összevissza!!!! Update: Egyáltalán nem szabad zenét hallgatni otthon 19-20 óra után. Komolyan.

A csudálatos szegedi zajrendelet egyre nagyobb szárnyalásba kezd, bár eddig is figyelemreméltó karriert futott be – rövid regnálása alatt.

Ugyan szeptember 15-én életbe lépett a sokak által bírált, szigorított zajvédelmi rendelet, a kormányhivatal ajánlását figyelmen kívül hagyta az önkormányzat. A hivatal ezért törvényességi felhívásban jelezte, hogy november 9-ig újra tárgyalnia kell a témát a városvezetésnek a Közgyűlésen, mert nincs teljesen rendben vele minden.

Aki azt hitte, hogy ma érdemben erről szó lesz a Városházán, netán valamiféle előrelépés történik, az nagyot tévedett. Mert, hogyaszongya:

“Nem egy senki által meg nem választott hódmezővásárhelyi hölgy vezeti Szeged városát, hanem a megválasztott politikusok”

– jelentette ki kellő szerénységgel Botka László a kormánymegbízottra utalva a zajrendeletről szóló mai vitában.

Botka Haág Zalánnak dobta oda ezt a nagy ívű gondolatot, a képviselőnek arra a felvetésére reagálva, miszerint a szegedi lakosságot sújthatja leginkább a nem éppen ésszerű csendrendelet, mivel

“az otthoni zenehallgatás sem engedélyezett”,

ezt pedig elfogadhatatlannak tartja a KDNP-s képviselő.

Aki azt hiszi, hogy kamu, netán fake news az otthoni hangos zenehallgatás tilalma, az téved! Íme, itt áll a rendeletben a Botka László és Mózes Ervin aláírt kőkemény szabály:

De erről bárki maga is meggyőződhet, ha elolvassa a fenti linken a rendelet pontos szövegét. Vagy kattintson IDE.

Nem árt tehát óvatosan hallgatni azt a zenét, mert

50 ezer forintra is megbüntethetnek,

ha hangosan szól a muzsika.

UPDATE: Egyáltalán nem szabad zenét hallgatni otthon 19-20 óra után

Cikkünk megjelenése után Haág Zalán önkormányzati képviselő jelezte, a rendeletben jelenleg az szerepel, hogy

mindehogyan TILOS zenét hallgatni otthon hétköznapokon 20 óra, hétvégén 19 óra után.

(Mert meglehetősen tágan lehet értelmezni a rendelet értelmező részében szereplő “mások nyugalmának megzavarására” vonatkozó kitételt, további, vagy részeletes szabályozás ugyanis nincs a szövegben – a szerk.) Nem csak hangosan tehát, hanem halkan is:

A képviselő szerint jelen állapotában azt jelenti ez a szegedi szabályozás, hogy bárki feljelenthet bárkit, ha meghallja a lakásból kiszűrődő zenét a tiltott időszakban, ami nonszensz, és a szegedi emberek nyugodt magánéletét korlátozza ezzel a szocialista városvezetés.

(Borítóképünk illusztráció. Grafika: SzegedMa)

Előző sztori

Közgyűlés: elutasították az összeférhetetlenségi indítványt

Következő sztori

Újabb migránshullám Röszkénél, tíz bevándorlót kapcsoltak le