Közélet

Hulladékcsökkentési napot tartanak az egyetemen

Hulladékcsökkentési napot tartanak az egyetemen

2018. november 22., csütörtök
Hulladékcsökkentési napot tartanak az egyetemen

Korunk egyik legnagyobb problémája a túlzott hulladéktermelés, ezért az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ november 27-én csatlakozik a Hulladákcsökkentési Hét kezdeményezéshez.

Az Európai Hulladékcsökkentési Hetet minden év november utolsó hetében rendezik meg. Ennek keretében lelkes önkéntesek saját akcióötleteiket megvalósítva hívják fel a figyelmet a hulladék-keletkezés megelőzésére, a létrejött mennyiség csökkentésének, a termékek újrahasznosításának fontosságára. A különböző akcióötletek megvalósítását a programban részt vevő országok mindegyikében egy, a hulladékok keletkezésének megelőzését segítő szervezet koordinálja. Magyarországon az ITM Környezettudatos Nevelésért és Szemléletformálásért felelős főosztály látja el a nemzeti koordinátori feladatot. A november 27-i előadásokra nem csupán egyetemi hallgatókat, hanem középiskolás osztályokat is várnak, valamint a városi polgárokat is. A jól bevált gyakorlat alapján előzetes regisztrációval jelzik az egyes intézmények a pontos érkezést és létszámot. A rendezvényen szakemberek, meghívott tudományos előadók és önkéntesek beszélnek a tiszta környezet fontosságáról és annak hiányából eredő problémákról. A rendezvényre érkező érdeklődőket a szakmai előadások mellett a témához kapcsolódó érdekes kvízekkel, játékokkal várják.

(Forrás: szte.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.