Hírzóna

Díjat kapott a csongrádi Széchenyi István Általános Iskola

Díjat kapott a csongrádi Széchenyi István Általános Iskola

2018. november 2., péntek
Díjat kapott a csongrádi Széchenyi István Általános Iskola

Iskolakertekért Díjjal ismerték el csongrádi Széchenyi István Általános Iskola példamutató munkáját a IV. Országos Iskolakert-hálózati Találkozón - írta a Délmagyar.

A lap összeállításából kiderül, hogya Széchenyi-iskola már alapításakor, 1960-ban rendelkezett gyakorlókerttel. Később a kert egy része játszóparkká, kisebb területe kihasználatlanná vált hosszú éveken át. 2011-ben a nevelőtestület elhivatott munkájának köszönhetően kelt újra életre az iskolakert. A kertben minden olyan növény helyet kapott, amely a természetismeret tantárgy tananyagában szerepel. Így a tanulók nem az iskolapadból szerezhetik meg a szükséges ismereteket, hanem a kertben, a természetben, közvetlen tapasztalatok alapján. Helyet kapott még egy madártani tanösvény is, amellyel a környezetvédelmet, a madarak gondozását, megfigyelését gyakorolhatják a gyerekek. Ökoiskola révén kiemelt figyelmet kap a komposztálás, az újrahasznosítás is. 2015-ben Tündérkerttel bővült az iskolakert, őshonos, főleg Csongrádra és környékére jellemző gyümölcsfákat telepítettek. Ekkor került az iskola kapcsolatba Budapesten az éppen megalakuló Iskolakertekért Alapítvánnyal, amelynek azóta is aktív tagja. További részletek

ITT

olvashatók.

(Fotó: Széchenyi István Általános Iskola)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.