Közélet

Börtönbe kerülhetnek a SZEVIÉP egykori vezetői - tudósít a teljes magyar sajtó

Börtönbe kerülhetnek a SZEVIÉP egykori vezetői - tudósít a teljes magyar sajtó

2018. november 6., kedd
Börtönbe kerülhetnek a SZEVIÉP egykori vezetői - tudósít a teljes magyar sajtó

A teljes országos sajtón keresztülsöpört a hétfői hír: 5 éves börtönbüntetést és teljes vagyonelkobzást kért az ügyészség Botka László egykori beszállítóira. Mint ismert, a SZEVIÉP csődjével 500 szegedi és Szeged környéki kisvállalkozót károsítottak meg összesen 6,5 milliárd forinttal.

Az ügyészség szerint a vállalkozás 2008-tól kezdett pénzügyileg gyengén teljesíteni, akkor már a tartozásaikat sem tudták időben fizetni. Ennek ellenére a vádlottak folyamatosan adtak kölcsönöket leányvállalataiknak, de olyan is előfordult, hogy magánembereknek és más cégeknek hiteleztek. Az ügyész szerint

a Szeviép gyakorlatilag bankként működött,

csak éppen a hiteleket nem olyan körültekintően adták ki, mint azt a pénzintézetek teszik. Összesen másfél milliárd forintot helyeztek ki úgy, hogy gyakorlatilag esély sem volt a visszafizetésre, de még a pénz behajtására sem. Így számolt be a hétfői tárgyalásról az ECHO híradója.

A különösen jelentős csődbűntett miatti eljárás szerepelt a TV2 Tények c. műsorában is. Így:

Beszámolt az ügyről még a

Magyar Idők

, a

888

, a

Magyar Hírlap

, a

Pesti Srácok

, és az

Origó

, valamint a

Híradó.hu

is, de

még az Index

is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.