Attól tartanak a SZEVIÉP-károsultak, hogy másodfokon enyhítik az ítéletet

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
szeged, a szeviép iroda- és székházának avatója fotó: segesvári csaba

Felemás érzésekkel fogadták a Szeviép károsultjai a hírt, hogy a bíróság első fokon letöltendő börtönbüntetésre ítélte a cég korábbi vezetőjét. A kiszabott büntetéssel a többség elégedett, de néhányan attól tartanak, hogy másodfokon lényegesen kevesebbet kapnak majd az elítéltek – tudósít a Délmagyar.

– Először nagyon örültem, de nekem nem tetszik, hogy megfellebbezték az ítéletet. Tudom, hogy ilyen a jog, de én nem engedtem volna – mondta a Délmagyarországnak a Szeviép-vezérek ítéletéről Molnár Istvánné.

Ő az az asszony, akinek az azóta már elhunyt férje kisvállalkozóként került a Szeviép közelébe, egy IFA-val hordott kavicsot még a szegedi villamosvonal-rekonstrukció alatt. Ez az egyetlen autójuk volt, amellyel Molnár István napi 10–12 órán át dolgozott.

Molnár Istvánné a kiszabott büntetéssel egyébként elégedett, de attól tart, hogy az ügy feledésbe merül, és szerinte a másodfokon eljáró bíróság lényegesen enyhébb büntetést szab ki az elítéltekre.

Hasonlóan vélekedik Tari Jenő is, akinek szerszámüzlete van Szegeden. Ő nem építési vállalkozó, nem is alvállalkozó volt valamelyik beruházáson, hanem egy megkárosított, vagy ha úgy jobban tetszik, egyszerűen egy meglopott kereskedő. A Szeviép elvitt tőle hárommillió forintnyi árut. Vittek aggregátorokat, szerszámokat, csak éppen fizetni felejtettek el.

– Szerintem az ítélet jó és arányos, de azt is fontos lenne megtudni, hogy hova lett a pénz. Az irány tehát jó, bízunk a jövőben, és abban, hogy a másodfokú bíróság hasonlóan értékeli az ügyet, mint a mostani – mondta Tari Jenő. – Most a közvéleményt elégítették ki, és persze a bűnösöknek lakolniuk kell, de a polgárjogi igényekről nem rendelkezett a bíróság – ezt már Deák László mondta, aki az M43-as autópályán dolgozott cégével.

A szénhidrogén-vezetékek kiváltása volt a feladatuk, amit tisztességgel el is végeztek. A férfi szerint az ügy még legalább egy évig húzódik majd a másodfokú eljárás miatt, és könnyen lehet, hogy megismételtetik az első- fokú eljárást.

A Szegedi Járásbíróság kedden hirdetett ítéletet a Szeviép-ügyben. Az ítélet szerint bűnösek a vezetők. Az elsőrendű vádlottat 5 év 2 hónap fogházra, a másodrendűt 6 év börtönre, míg a harmadrendűt 5 év 2 hónap letöltendő börtönre ítélték csődbűncselekmény miatt. Mindhárom vádlott fellebbezést jelentett be, így az ítélet nem jogerős.

Előző sztori

Régóta várt helytörténeti vetélkedőt tartottak Újszegeden

Következő sztori

Fának csapódott egy autó Vásárhely közelében, meghalt a sofőr