Közélet

A Fidesz tudni szeretné, hogy milyen bűnözőkkel üzletel Gyurcsány

A Fidesz tudni szeretné, hogy milyen bűnözőkkel üzletel Gyurcsány

2018. november 23., péntek
A Fidesz tudni szeretné, hogy milyen bűnözőkkel üzletel Gyurcsány

A Fidesz továbbra is választ vár Gyurcsány Ferenctől, a Demokratikus Koalíció (DK) elnökétől, hogy "milyen bűnözőkkel üzletel", és hogy a bolgár üzlettársa által ellopott pénzből jutott-e Magyarországra, a cégeihez, illetve pártjához - mondta Bajkai István, a nagyobbik kormánypárt országgyűlési képviselője.

Kifejtette: a napvilágot látott információk szerint nemcsak "Gyurcsány Ferenc üzlettársát és barátját", Cvetan Vaszilev bolgár üzletembert üldözi a bolgár igazságügyi hatóság, hanem a volt miniszterelnök feleségének, Dobrev Klárának a "barátnőjét", Antoaneta Vaszilevát is, aki Cvetan Vaszilev felesége. Bajkai István a bolgár bűnüldöző szervekre hivatkozva azt mondta: körülbelül 600 milliárd forintnak megfelelő összeget tulajdonítottak el egy szófiai bankból, "zsákokban vitték a pénzt külföldre", és a lopott pénzeket titkos bankszámlákon helyezték el, továbbá svájci luxusingatlanokat, valamint festményeket, bútorokat vásároltak belőle. A nyomozóhatóságok kezdeményezése alapján az Interpol a legmagasabb szintű körözéssel, az úgynevezett vörös riasztással üldözi a menekülésben lévő házaspárt - tette hozzá. A fideszes politikus arról is beszélt, hogy az említett szófiai bankban készült egy "VIP-lista", amelyen olyanok szerepeltek, akik a pénzintézettől vissza nem térítendő "VIP-kölcsönöket" is kaptak. Bajkai István azt a kérdést tette fel Gyurcsány Ferencnek, hogy ebből az ellopott pénzből jutott-e Magyarországra, a cégeihez, illetve pártjához, a DK-hoz. Gyurcsány Ferenc és családja milyen kapcsolatban áll ezzel a bűnöző családdal? - kérdezte, majd úgy fogalmazott: "Gyurcsány Ferenc körül van véve bűnözőkkel". A kormánypárti képviselőt megkérdezték arról a csütörtökön - Dobrev Klára kérésére - kiadott közleményről is, amelyben a DK azt közölte: Dobrev Klára nem ismeri Antoaneta Vaszilevát, a nevét sem hallotta sosem. "Látható hogy a Fidesz-sajtó Orbán Viktor VIP-migránsáról, a Gruevszki-botrányról próbálja elterelni a figyelmet - esélytelenül. A Fidesz-sajtó hazudik" - írták a kommünikében. Erre Bajkai István úgy reagált: "érdekes, hogy a Gyurcsány Ferenc barátját és feleségét érintő kérdésben a Demokratikus Koalíció nevű törpepárt válaszol". Szerinte "a DK magát érintettnek tartja ebben az ügyben".

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.