Közélet

Van 1200 forintja egy órára? A klinikán elparkolhatja!

Van 1200 forintja egy órára? A klinikán elparkolhatja!

2018. október 16., kedd
Van 1200 forintja egy órára? A klinikán elparkolhatja!

Habár az első félóra ingyenes, ezt követően valóságos úri hóbortnak számít a klinikai központban való parkolás. A klinika egy óra parkolásért 1200 forintot is elkérnek – ennyiért végleg nem éri meg betegnek lenni.

"Felháborító. Egyébként sem olcsó a parkolás a belvárosban és még helyet sem egyszerű találni, de felfoghatatlan, hogy ennyivel leakasztják a betegek hozzátartozóit" – döbbent meg Bakonyi Edina az SZTE Klinikai Központ bejáratánál azon, hogy a 31. perctől megkezdett félóránként 600 forintot kell fizetni a parkolásért. Ez azt jelenti, hogy

amikor 61 percnél tart a számláló, már 1200 forintot kérnek el.

De még így is tömve a központ.

hdr

"Nagyobb eséllyel találok idebent helyet, mint kint. Az egyik családtagomat rendszeresen itt látják el, miatta jövök kocsival ide rendszeresen" – mondta András. A férfi emiatt akár 2-3000 forintot is kifizet látogatásonként. "Mit lehet tenni? Így az ő kényelme is garantált, ha kocsival jövök érte, amikor hazaengedik. Sajnos gyakran előfordul, hogy órákat kell várni például a zárójelentésre" – magyarázta.

"Igaz, hogy feleannyiba sem kerül kint parkolni, de általában csak örökölni lehet a Tisza Lajos körúton a parkolóhelyet, úgyhogy azzal már nem is próbálkozok"

– érvelt András. Az interneten az SZTE Létesítménygazdálkodási Igazgatóság Védelmi és Szállítási Irodájának 2017-es körlevelét találtuk meg. Ebben az áll, hogy a dolgozók éves bérlete 8400 forint, de bruttó 250 ezres fizetés alatt 4200-ba kerül. A partnerek évente 20 ezer forintért válthatnak bérletet, míg a külsősök 80 ezer forintért. Kérdéseinket elküldtük az egyetemnek, illetve a Védelmi és Szállítási Irodának. Válaszaikat közöljük, amint válaszolnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.