Sport

Megállíthatatlan a MOL Pick Szeged

Megállíthatatlan a MOL Pick Szeged

2018. október 14., vasárnap
Megállíthatatlan a MOL Pick Szeged

A MOL-Pick Szeged hazai pályán két góllal legyőzte a német bajnok Flensburg-Handewitt csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában, vasárnap.

A magyar csapat négy győzelemmel, ellenfele két sikerrel és két vereséggel kezdte a BL-szezont. A szegediek keretéből ezúttal a spanyol jobbszélső, Pedro Rodríguez maradt ki taktikai okok miatt. A Flensburg dán irányítója, Rasmus Lauge Schmidt - aki jövő nyártól a Veszprémet erősíti - gyomorfertőzés miatt nem játszott. A házigazdák a szlovén Mario Sostaric vezérletével kihasználták, hogy a Flensburg több mint öt percig nem szerzett gólt, és a nyolcadik percben már 5-2-re vezettek. Lendületesen támadtak és keményen védekeztek a szegediek, ennek csak egy-egy rövid időszakban találta ellenszerét a vendégcsapat (13-8). https://www.youtube.com/watch?time_continue=16&v=hK3F-D_POis Az első félidő hajrájában a cserék miatt visszaesett a magyar bajnok teljesítménye. A németek bosnyák kapusa, Benjamin Buric több bravúrt is bemutatott, csapattársai pedig egy 6-1-es sorozattal egyenlítettek a szünet előtt (14-14). A második félidőből hat perc telt el, amikor a Flensburg először betalált, közben a hazaiak remekül védő kapusa, Marin Sego is eredményes volt (18-14). A találkozó háromnegyedénél volt először hat gól a Szeged előnye (24-18), Juan Carlos Pastor vezetőedzőnek azonban öt és fél perccel a vége előtt időt kellett kérnie, mert csapata megtorpant (27-24). Hat perc után találtak be ismét a hazaiak, majd Bánhidi Bence két góljával biztosították idénybeli ötödik sikerüket. https://www.facebook.com/szegedma/videos/1867445686696145/

MOL-PICK Szeged - SG Flensburg-Handewitt 30-28 (15-14)

Férfi kézilabda, VELUX EHF Bajnokok Ligája, B csoport, 5. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 3200 néző. Vezette: Nikolov, Nacsevszki (macedónok).

MOL-PICK Szeged:

Sego 1 - Sostaric 6, Maqueda 4, Canellas 1, Bánhidi 4, Zsitnyikov 1, Källman 2.

Csere:

Blazevic 1, Bodó 1, Bombac 4, Sigurmannsson 3/2, Gaber, Balogh 2, Kaspárek.

Vezetőedző:

Juan Carlos Pastor.

Flensburg:

Buric - Svan 1, Glandorf 5, Karlsson, Hald 1, Gottfridsson 2, Wanne 3/1.

Csere:

Bergerud (kapus),Jeppsson 1, Golla 1, Jöndal 2, Röd 5, Johannessen 3, Zachariassen 4.

Vezetőedző:

Maik Machulla.

Hétméteres:

3/2, ill. 2/1

Kiállítás:

4, ill 4 perc.

Fotó: https://www.facebook.com/banhidibenceofficial

A jövő hétvégén szünet lesz a férfi Bajnokok Ligája csoportkörében, a Szeged a Veszprém otthonába látogat vasárnap a magyar bajnokság rangadóján.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.