Sport

Szenzációs Szeged! - Öt góllal nyert Veszprémben a Pick

Szenzációs Szeged! - Öt góllal nyert Veszprémben a Pick

2018. október 21., vasárnap
Szenzációs Szeged! - Öt góllal nyert Veszprémben a Pick

A címvédő MOL-Pick Szeged 32-27-re nyert a Telekom Veszprém otthonában a férfi kézilabda NB I vasárnapi rangadóján.

A vendégek százszázalékos mutatóval várták a rangadót, a hazaiaknak viszont a Bajnokok Ligájában két, a bajnokságban pedig egy vereségük volt már ebben a szezonban.A veszprémiek keretéből Dejan Manaszkov, René Toft Hansen, Gasper Marguc és Jamali Iman, a vendégektől Pedro Rodríguez, Nik Henigman és Stanislav Kasparek hiányzott. Támadásban eleinte több hiba csúszott mindkét együttes, leginkább a Szeged játékába, és mivel a hazaiak gyorsan elléptek, Juan Carlos Pastor vezetőedző időt kért (4-1). Felzárkózott, de fordítani nem tudott a vendégcsapat, a gyors játékban továbbra is gyakoriak voltak a hibák, a játékosok sokszor a kapufát találták el, a két kapus, Marin Sego és Sterbik Árpád pedig egyre jobban védett (8-7).

Veszprém, 2018. október 21.
A szegedi Dmitrij Zsitnyikov (b) és a veszprémi Nagy László a férfi kézilabda NB I Telekom Veszprém - MOL-Pick Szeged mérkõzésén a Veszprém Arénában 2018. október 21-én.
MTI/Bodnár Boglárka

A címvédő 1-0 után 11-10-nél vezetett ismét, ekkor David Davis is időt kért, ennek hatására csapata újra előnybe került a szünet előtti időszakban (14-13), amely ismét a kapusok bravúrjairól szólt. A második felvonás elején Bodó Richárd bombáival tartotta a döntetlenkörüli eredményt a Szeged, majd amikor a meccs során először két találattal vezetett (20-18), David Davis ismét időt kért, de a különbség tovább nőtt, még Marin Sego kapus is betalált (25-21).

Veszprém, 2018. október 21.
A szegedi Joan Canellas (j) és a veszprémi Mirsad Terzic a férfi kézilabda NB I Telekom Veszprém - MOL-Pick Szeged mérkõzésén a Veszprém Arénában 2018. október 21-én.
MTI/Bodnár Boglárka

Az utolsó tíz percben némileg visszavettek a nagy tempóból a csapatok, sokszor felállt védőfal ellen támadtak. Ekkor szegedi részről Bodó helyett immár Jorge Maqueda volt eredményes távoli átlövésekből, és bár Davis számos taktikai variációval próbálkozott, a címvédő ezúttal védekezésben és támadásban is jobbnak bizonyult csapatánál. David Davis a bajnokságban két vereséggel kezdte veszprémi tevékenységét, hiszen együttese szerdán Tatabányán is kikapott.

Telekom Veszprém - MOL-Pick Szeged 27-32 (14-13)

Telekom Veszprém:

Sterbik - Gajic 1, Nagy L. 1, Mahé 3, Nilsson 5, Mackovsek 3, Strlek 5/1.

Csere:

Mikler (kapus), Blagotinsek, Terzic, Ilics 3, Lékai 1, Tonnesen 2, Nenadics 3.

Vezetőedző:

David Davis.

MOL-PICK Szeged:

Sego 1 - Sostaric 2, Maqueda 5, Blazevic 1, Bánhidi 2, Källman 6, Bombac 4.

Csere:

Zsitnyikov, Balogh 3, Gaber 1, Canellas 1/1, Bodó 4, Sigurmannsson 2/1,

Vezetőedző:

Juan Carlos Pastor.

Kiállítás:

4, ill. 2 perc.

Hétméteres:

2/1, ill. 3/2. MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.