Kultúra

Szegeden is bemutatkoznak az ifjú koreográfusok

Szegeden is bemutatkoznak az ifjú koreográfusok

2018. október 29., hétfő
Szegeden is bemutatkoznak az ifjú koreográfusok

A magyarországi vidéki helyszínek közül elsőként Szegeden mutatják be fiatal koreográfusok a Nemzeti Kulturális Alap Imre Zoltán Programjának támogatásával készült produkcióikat - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

Imre Zoltán, a program névadója Szegeden élt és alkotott 1962-1967-ig, majd 1987-1994-ig mint balettigazgató tért vissza a városba, ahol vezetésével szerveződött önálló tagozattá a Szegedi Balett. A Tisza-parti város közönsége öt alkalommal összesen tíz különböző, a program által támogatott produkcióval találkozhat majd a következő hónapokban. A Szegedi Nemzeti Színházban elsőként kedden este Gera Anita társulata, a DanceLab mutatja be Image című darabját, amely a média által sugallt nőideáloknak és a társadalmi konvencióknak való megfelelés kényszerével foglalkozik. Ugyanezen az estén Ujszászi Dorottya I hear you című koreográfiáját is láthatják a nézők. A Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint zenéjére született mű a consla improvizációs formanyelvén szól a közönséghez, amely ötvözi a salsa mozgásanyagát, a kortárs tánc kreatív önkifejezését és a kontakt tánc játékát. Egy héttel később Gulyás Anna a mindenkiben megbúvó pusztító agresszió minőségeiről és működéséről gondolkodó Fekete kutya című koreográfiáját tűzik műsorra, amely egy nemzetközi alkotócsapat, a Ziggurat Project Légszükséglet című darabjával párban látható. Sarlós Flóra Eszter búvárkodás által inspirált művének fókuszában a kortárs tánc és más művészeti ágak összefonódása áll.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.