Közélet

Roadshow-ra indulnak a fegyőrök és a rabok

Roadshow-ra indulnak a fegyőrök és a rabok

2018. október 13., szombat
Roadshow-ra indulnak a fegyőrök és a rabok

Hétfőn országos roadshow-t indít a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága a fogvatartottak és a dolgozók mindennapjainak bemutatására - mondta Orosz Zoltán, a parancsnokság szóvivője az M1 aktuális csatornán szombaton.

A programsorozat részeként letűnt korok büntetőeszközeit, jelenben használatos kényszerítőeszközöket és egy mintazárkát is megtekinthetnek az érdeklődők - fűzte hozzá. Elmondta: a következő időszakban az ország nagyvárosaiban olyan rendezvényeket tartanak a büntetés-végrehajtás szakemberei, amelyeken az oda látogatók tájékoztatást kapnak a börtönökben zajló rendvédelmi és reintegrációs tevékenységről is. A roadshow részeként országos toborzásba és fővárosi óriásplakát-kampányba is kezd a szervezet - tette hozzá. A büntetés-végrehajtás egy zárt világ, amiről sok tévképzet és sztereotípia kering a köztudatban, ezzel a rendezvénnyel a valósághoz szeretnék közelebb hozni az embereket - fogalmazott Orosz Zoltán.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.