Közélet

Orbán: Brüsszel gőzerővel gyártja a betelepítési programokat

Orbán: Brüsszel gőzerővel gyártja a betelepítési programokat

2018. október 12., péntek
Orbán: Brüsszel gőzerővel gyártja a betelepítési programokat

Brüsszelben gőzerővel gyártják a betelepítési programokat - mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Úgy fogalmazott: a Brüsszelben ma hatalmon lévő bevándorláspárti erők a májusi európai parlamenti választásig mindent át akarnak erőltetni, mert előfordulhat, hogy a szavazás után egy bevándorlást elutasító többség jön létre a kontinensen. Az Európai Bizottság ezért most közzétette programját arról, hogy mit kellene sürgősen végrehajtani, ami - a miniszterelnök értékelése szerint - "horrorgyűjtemény egy magyar ember számára". Ugyanis állandó betelepítési programról, legális migrációs útvonalak megnyitásáról, afrikai országokkal közös kísérleti migrációs programokról és humanitárius vízum bevezetéséről szól, továbbá bevonná az NGO-kat a vízumelbírálásba, és elvenné a határvédelmet a tagállamoktól - fejtette ki. A kormányfő ezek alapján arra számít a közelgő európai uniós csúcstalálkozóval kapcsolatban, hogy "erős napjai" lesznek a jövő héten Brüsszelben.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.