Hírzóna

Okosabbak lettek a deszki nyugdíjasok

Okosabbak lettek a deszki nyugdíjasok

2018. október 13., szombat
Okosabbak lettek a deszki nyugdíjasok

A Szegedi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési munkatársai a szépkorúakra leselkedő veszélyekre hívták fel a figyelmet Deszk nyugdíjasklubjában.

A rendőrök október 10-én délután a gyalogosokat és kerékpárosokat érintő legfontosabb közlekedési szabályokat ismertették, egy nappal később a telefonos csalásokról, trükkös lopásokról tartottak előadást. A csaknem 90 fős hallgatóság vagyonvédelmi eszközökkel és azok használatával is megismerkedhetett. A rendőrség a következőket javasolja az áldozattá válás elkerülése érdekében: - Ne tartson otthon a szükségesnél nagyobb összegű készpénzt, és értékesebb értéktárgyakat lehetőség szerint zárja el falban rögzített széfbe! - Ha nem feltétlenül szükséges, ne engedjen be idegeneket! Kerülje a házaló árusoktól való vásárlást! A lakásába beengedett idegeneket ne hagyja egyedül! Hívjon szomszédot, ismerőst, családtagot segítségül! - Lehetőségeihez mérten szereltessen fel védelmi eszközöket (biztonságos kerítést, ablakrácsot, riasztókat, jelzőberendezéseket)!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.