Világtükör

Németország: nyolc embert tartóztattak le Freiburgban nemi erőszak miatt

Németország: nyolc embert tartóztattak le Freiburgban nemi erőszak miatt

2018. október 30., kedd
Németország: nyolc embert tartóztattak le Freiburgban nemi erőszak miatt

Nyolc férfit gyanúsítanak azzal, hogy drogot adtak áldozataiknak, és megtámadtak egy 18 éves nőt a délnyugat-német városban. A rengeteg erőszakos incidens sokfélesége megdöbbentette a bukolikus egyetemi várost az elmúlt években - jelenti a Deutsche Welle, mely arról is ír: az AfD szervezésében tüntetés is volt a városban a migránsbandák miatt.

Nyolc embert tartóztattak le az idilli, németországi Freiburgban pénteken egy 18 éves nő megerőszakolásával kapcsolatban. A rendőrség azt mondta, hogy a gyanúsítottak közül hét szíriai férfi 19-29 év közötti, és egy német állampolgár 25 éves. Az áldozat arról számolt be, hogy legalább egy férfival találkozott Freiburg ipari negyedében található éjszakai klubban az október 14-i éjszaka folyamán. A férfit azzal gyanúsítják, hogy drogot kevertek a nő italába. Ezt a gyanú szerint a nyolc férfi aztért ette, hogy a klub közelében lerohanják. Az incidens csak egy, a sor erőszakos cselekményekben 2016 óta, mely megrázta az ismert délnyugati,gyönyörű tájáról, híres egyeteméről és környezetbarát életéről ismert várost. A városnak az utóbbi években egy tizenévesekből álló csoporttal kellett felvennie a harcot. A migráns bűnbanda számlájára egy középkorú férfi halálát, egy orvosdiák megerőszakolását és meggyilkolását, egy 27 éves női kocogó elütését egy teherautóval Endingen külvárosában, valamint egy pedofil-hálózat üzemeltetését írják a közeli Staufen városában. A történtek miatt hétfőn este tüntetés zajlott a városban a bevándorlásellenes AfD kezdeményezésére.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.