Sport

Minden idők legjobb szereplése az ifjúsági olimpián

Minden idők legjobb szereplése az ifjúsági olimpián

2018. október 25., csütörtök
Minden idők legjobb szereplése az ifjúsági olimpián

Magyarország 24 éremmel, 12 arannyal, 7 ezüsttel és 5 bronzzal zárta a Buenos Aires-i ifjúsági olimpiát. Ez minden idők legjobb szereplése.

Oroszország, Kína, Japán és a Nemzetek Vegyes Csapata mögött az ötödik helyet szerezte meg a magyar küldöttség az olimpia éremtáblázatán. A magyar sportolók között ott volt a Goodwill Pharma Tisza Tollas SE tollaslabdázója, Pápai Balázs is, akinek egyéniben három csoportmeccse volt, és bár jól ment a játék, sikerült a formaidőzítés is, a többiek erősebbek voltak. A vegyes csapatok között a csoportban két párharcot nyertek meg, itt jellemző volt a sok fordulat, sosem lehetett tudni, végül ki győz. A magyarok végül a legjobb négy közé jutásért kaptak ki.

Balázsnak a verseny után volt még hat napja Buenos Airesben, hogy kiélvezze az olimpiai létet. „Sokat jártunk szurkolni a többieknek, Milák Kristóf és Késely Ajna egyik aranyérmét például élőben láttam. Az angol Young és Hungary szavakból egyszerűen csak Youngarynak nevezett minket a hazai és a külföldi sajtó, ez összekovácsolta a csapatot, új barátokat szereztem, azóta is tartjuk a kapcsolatot. Még annál is nagyobb élmény volt, amit vártam.” – tette hozzá a tollaslabdázó.

Jövő csütörtökön már lesz egy nemzetközi verseny Budaörsön, ott lép pályára, tehát az élet nem áll meg az ifjúsági olimpia után sem.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.