Szórakozás

Megérkezett Phoeby a Szegedi Vadasparkba

Megérkezett Phoeby a Szegedi Vadasparkba

2018. október 8., hétfő
Megérkezett Phoeby a Szegedi Vadasparkba

Új vörös panda érkezett a Szegedi Vadasparkba, a Hollandiában született nőstény, Phoeby a régóta az állatkertben nevelt hím, Baltazár párja lett.

Utódokat is várnak az újdonsült pártól, ezt ki is emelte az európai fajtamentő tenyészprogram. Jó jel, hogy a pandák már megtalálták a közös hangot.

Fotó: Szegedi Vadaspark

Érdemes nyitásra érkezni a vadasparkba azoknak, akik meg szeretnék figyelni őket, mert a pandák sokat pihennek az ágakon. Reggel kapnak enni ezek az állatok, és ilyenkor a legaktívabbak. A vörös panda a Himalájában a 2200-4800 méteres magasság között elterülő mérsékelt égövi lombhullató és örökzöld erdők lakója. Számuk igencsak megcsappant potenciális élőhelyük csökkenés miatt. A vörös pandákat prémjükért is vadásszák, de csapdával is befogják és díszállatként értékesítik.

Fotó: Szegedi Vadaspark

Az 5-8 kilogrammos állatok testét vastag, vöröses szőr borítja, amely a hasukon sötétebb. A vörös pandák a medvefélék közé tartoznak, és fogazatuk alapján ragadozók, de virágokat, bogyókat, és egyéb növényi részeket is esznek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.