Közélet

Fidesz: meddig vezethetik elítélt bűnözők Szegedet?

Fidesz: meddig vezethetik elítélt bűnözők Szegedet?

2018. október 8., hétfő
Fidesz: meddig vezethetik elítélt bűnözők Szegedet?

A nemrég elítélt szegedi városvezetőkről is szó esett hétfőn az azonnali kérdések és válaszok órájában az Országgyűlésben.

F. Kovács Sándor (Fidesz) arról beszélt, hogy a bíróság a SzegediKözlekedési Kft. korábbi vezetőjét első fokon tíz, a város címzetes főjegyzőjét nyolc, Botka László polgármester kabinetfőnökét tíz, a város alpolgármesterét pedig hat hónap szabadságvesztésre ítélte. A büntetések végrehajtását egy évre felfüggesztették - tette hozzá. Az ítélet azért született, mert a járásbíróság szerint a vádlottak 2008. és 2012. között 307 ingyenes parkolási bérletet adtak ki, anélkül, hogy erre joguk lett volna - mondta. A főjegyzőnek, a kabinetfőnöknek és az alpolgármesternek végérvényesen távoznia kell a szegediközéletből - jelentette ki a politikus, aki megkérdezte, meddig vezethetik elítélt bűnözők Szegedet. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter azt válaszolta, hogy az ítélet nem jogerős. Hozzátette, hogy az ítélet indoklásakor azonban elhangzott, hogy az önkormányzatnál minden évben döntöttek arról, hogy ki kapjon ingyenes bérletet. A listát Botka László kabinetfőnöke állította össze és a címzetes főjegyző illetve az alpolgármester írták alá - tette hozzá. Az elsőfokú ítéletből eredő politikai konzekvenciákat a város vezetésének kell levonnia - mondta a miniszter.

(MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.