Egyetem

Egészségügyi roadshow-t rendeznek Szegeden

Egészségügyi roadshow-t rendeznek Szegeden

2018. október 12., péntek
Egészségügyi roadshow-t rendeznek Szegeden

A Zöld recept - A mozgás gyógyszer egészségfejlesztő program október 16-án érkezik Szegedre, a Tanulmányi és Információs Központ előtti térre, ahol a jövő orvosgenerációja részvételével mutatják be mennyire fontos, hogy a sport legyen a mindennapok része. Gyógytornász segítségével és Kropkó Péter 51-szeres Ironman közreműködésével kontrollált járástréning programon vehetnek részt az érdeklődők.

A magyar kormány kiemelt népegészségügyi célkitűzése között szerepel a szívinfarktus csökkentése, stroke megelőzése, lábamputálások csökkentése, amelynek egyik eseménye a Zöld recept - A mozgás gyógyszer rendezvény. Az egészségfejlesztő roadshow-ra épülő kampány öt napon keresztül öt helyszínt érint. Három helyszínen egy szűrőbuszban szív- és érrendszeri rizikószűrést végeznek, dietetikai és dohányzás leszokás támogatási tanácsadással várják az érdeklődőket. Ezt egy színpadi program egészíti ki, amely során híres sportolók bevonásával több mozgásformát mutatnak be, valamint az érdeklődők egészségügyi üzeneteket tartalmazó ugróiskolákat is kipróbálhatnak. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) jelentése alapján a globális halálozási okokat a szív- és érrendszeri megbetegedések vezetik. Becslések szerint 17,5 millió ember hal meg évente ennek következtében. A szív és érrendszeri betegségeken belül a koszorúér betegségek vezetik világszerte a halálozási statisztikákat, a stroke-kal közösen a szív- és érrendszeri halálozás kb. 80%-áért felelősek. Magyarországon évente 30 000-en kapnak szívinfarktust, 7000 lábamputációt végeznek és 15 percenként kerül valaki kórházba stroke miatt. Az esemény résztvevőit Prof. Dr. Lázár György, az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Sebészeti Klinika tanszékvezetője, az Általános Orvostudományi Kar dékánja, Dr. Németh László, a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ elnöke, Dr. Palásthy Zsolt Ph.D.,

az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Sebészeti Klinika Érsebészeti Profil és Osztály vezetője, valamint Dr. Vajer Péter, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ alapellátási igazgatója köszönti. Időpont: október 16., kedd, 10 óra Helyszín: József Attila Tanulmányi és Információs Központ. A részvétel ingyenes, minden résztvevőnek kis ajándékkal kedveskednek.

(Forrás: szte.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.