Közélet

A szegedi csatornázást a csődbűncselekménnyel vádolt Oltványi cége végzi

A szegedi csatornázást a csődbűncselekménnyel vádolt Oltványi cége végzi

2018. október 5., péntek
A szegedi csatornázást a csődbűncselekménnyel vádolt Oltványi cége végzi

Még mindig kísért Szegeden, a Szeviép emléke. A csatornázási pályázaton a cég egykori építésvezetője nyert, a megvalósító pedig egy Szeviép-leányvállalat. –írja a Magyar Hírlap.

A szegedi városi honlapon még nem szerepel, de a Közbeszerzési Értesítőben már kihirdették Szeged, belterületi csapadékvíz elvezetés I. és II. ütem kivitelezési munkáira kiírt közbeszerzési pályázat eredményét. – áll a cikkben. A cikkben kitérnek arra, hogy a kilenc pályázó között a győztes a Hydroline-Bau Kft. lett. A nyertes cégnek, amely családi vállalkozás, az ügyvezetője Illés Ákos, aki korábban több Szeviép-nagyprojekt építésvezetője volt. A mostani beruházáshoz a csődbe jutott Szeviép egyik csődbűncselekménnyel vádolt vezető tisztségviselőjének, Oltványi Józsefnek a cége, az Ok­taéder Kft. biztosítja az erőforrásokat, eszközöket. Az Oktaéder Kft. a cégnyilvántartás adatai szerint 16,6 százalékos tulajdonnal bírt a felszámolás sorsára jutott, alvállalkozóinak, beszállítóinak tízmilliárd forinttal adós szegedi óriáscégben. A NAV bűnügyi igazgatósága az Oktaéder vagyonelemeire is biztosítási intézkedéseket foganatosított. –olvasható.

A cikkben továbbá megemlítik, hogy a pályázó és később nyertes cég ajánlatában szövegesen jelezte, hogy a beruházás megvalósításához a kapacitást az Oktaéder Kft. bocsátja a rendelkezésére, ám az ajánlatkérő Szeged önkormányzata hiánypótlásra kötelezte, mivel álláspontjuk szerint így az Oktaéder alvállalkozónak minősül.

Ezért az ajánlathoz csatolni kell az aláíró személy aláírását igazoló aláírási címpéldányt is. Tehát csatolni kellett az Oltványi József ügyvezető által aláírt aláírási címpéldányt is a hiánypótlási eljárásban.

Mindezek nem rontották a pályázó esélyeit, a Hydroline Kft. lett a befutó.

Az ügy kapcsán az alábbi kérdéseinkkel kerestük fel a szegedi önkormányzatot: Szeviéphez köthető személyek, esetleg leányvállalatok részt vesznek-e a projekt megvalósításában? Igényelhető-e állami támogatás is a projekthez? Ahogy választ kapunk az önkormányzattól, frissítjük a cikket.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.